DOLAR
32,47 +0.02
EURO
34,85 -0.08
ALTIN
2.435,81 +0.03
BIST
10.083 +1.69
BITCOIN
63.890 +0.06
12

İstanbul'a kar geliyor

Meteoroloji tarafından paylaşılan son verilere göre, İstanbul'u yeniden karlı günler bekliyor. Haftanın ilerleyen günlerinde genel bir soğuk hava dalgasının tekrar etkili olacağı öngörülüyor.

Gündem 21.11.2023, 13:32
İstanbul'a kar geliyor

Türkiye'nin büyük bir bölümü kasım ayında kara teslim olacak. İstanbul'un bazı kesimlerinde hafta sonu kısa süreli etkili olan kar yağışı, 2016'dan bu yana kasım ayında görülen ilk kar yağışı olarak kayıtlara geçti.

İstanbul'a kar geliyor

Mevsimin ilk karının aralık ayından itibaren düştüğü İstanbul'a, uzun bir aranın ardından kasımda kar yağdı. Kısa süren yağışlar Kasım ayında devam edecek. Meteoroloji kasım ayında İstanbul'a tekrar kar yağacağını öngörüyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmini Uzmanı Murat Acar, hafta sonu etkisini gösteren ekstrem meteorolojik hadiselerin salı öğleden sonraya kadar sürmesini beklediklerini söyledi. Acar, "Salı yine doğu kesimlerde bu kuvvetli sağanak yağış, kuvvetli kar yağışları ve kuvvetli rüzgar devam edecek. Salı, öğleden sonra yurdumuzu terk ediyor" dedi.

"Yağışlar güneybatı kesimlerden başlayacak"

Acar, çarşamba gününden itibaren yeni bir yağış sisteminin etkili olacağını söyleyerek, "Hava sıcaklıkları mevsim normalleri civarının altında seyrediyordu, kış koşulları yaşanıyordu. Ancak çarşamba gününden itibaren iç ve doğu kesimler dahil yurt genelinde sıcaklığın artacağını tahmin diyoruz. Mevsim normalleri civarına kadar çıkacak. Hatta batı kesimlerde; İstanbul'da, İzmir'de, Ege'de mevsim normallerinin üzerine çıkacağını tahmin ediyoruz. Yağışlar ile beraber daha düşük olabilir ama; bu mevsimde normal olarak görüyoruz. Tekrar hava sıcaklıkları artacak, yağışlar da geliyor" diye konuştu. Acar, yeni yağış sisteminin Akdeniz üzerinden geleceği için ılık bir hava getireceğini, yağışların da güneybatı kesimlerden başlayacağını kaydetti.

"Ankara'nın yüksek kesimlerinde kar etkili olacak"

Acar, cuma gününden itibaren özellikle hafta sonunda Karadeniz üzerinden soğuk havanın etkili olacağını ve bu sayede yağışların iç ve doğu kesimlere kayacağını aktardı. İçinde bulunulan mevsimde bu şartların normal kabul edildiğini vurgulayan Acar, "Meteoroloji Genel Müdürlüğü muhtemelen yarından itibaren uyarılara başlayacaktır. Vatandaşlarımız Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nü internet sayfasından ve mobil uygulamasından takip edebilirler. Öncelikle Aydın, Muğla, İzmir'in güney ve Trakya'nın batı kesiminde çarşamba günü sıkıntı var. Ankara için bir haftalık periyotta ciddi bir kar yağışı yok. Ankara'da sıcaklıklar mevsim normalleri civarında geçecek. Gece şartlar biraz düşebilir. Ankara'da yağışlar kuvvetli değil. Gece ve sabah saatlerinde sis, pus hadiseleri görürüz diye düşünüyorum. Yeni gelecek bu sistemin cuma gününden itibaren soğuk hava beslenmesi ile beraber hafta sonu belki Ankara'nın yüksek kesimlerine kar yağışı ihtimali olabilir" diye konuştu.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
Günün Karikatürü Tümü

Günün önemli haber ve videoları WhatsApp kutunuzda! Telefon numaranızı yazın, hemen abone olun...

12
az bulutlu
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Namaz Vakti 30 Nisan 2024
İmsak 04:09
Güneş 05:44
Öğle 12:51
İkindi 16:40
Akşam 19:48
Yatsı 21:17

Gelişmelerden Haberdar Olun

@