DOLAR
32,47 -0.06
EURO
34,74 -0.68
ALTIN
2.435,64 -0.02
BIST
9.916 +2.05
BITCOIN
63.390 -0.95
12

İslam Dünyasından 'Ayasofya' Tebriği

İslam dünyasının dini liderleri, Ayasofya Camisi'nin ibadete açılması dolayısıyla, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti.

Gündem 18.07.2020, 13:56
İslam Dünyasından 'Ayasofya' Tebriği

Ayasofya Camisi'nin yeniden ibadete açılmasa İslam dünyasnda sevinçle karşılandı.

Dini liderler, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'a tebrik mektupları göndererek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti

Diyanet İşleri Başkanlığı, Ayasofya Camisi'nin 86 yıl sonra yeniden müminlerle buluşmasının İslam dünyasında da büyük bir sevinçle karşılandığı açıklamasında bulundu.

Gönderilen mektuplarda, yaşanan sevincin ve karardan duyulan memnuniyetin dile getirildiği ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür edildiği bildirildi.

Dini liderlerden destek mektupları

Yapılan açıklamaya göre, Kuzey Makedonya İslam Dini Birliği adına Başkan Vekili Hafız Şakir Efendi Fetahu mektubunda, kararın bütün Müslümanları sevindirdiğini belirterek, "Erdoğan'ın liderliğinde Türkiye Cumhuriyeti'nin dünya Müslümanları ve mazlumlar nezdinde yükselen bir yıldız ve vazgeçilmez bir ümit kaynağı olduğu" ifadelerine yer verdi.

Litvanya Müslüman Dini Dernekler Meclisi adına tebrik mektubu gönderen Litvanya Müftüsü Aleksandras Beganskas, Ayasofya Camisi'nin İslam dünyası açısından değerini ve Fatih Sultan Mehmet Han tarafından tüm İslam alemine vakfedilmiş bir mabed olduğunu vurguladı. Begankas mektubunda duygularını şu sözlerle dile getirdi: "Biz inanıyoruz ki tevhidin sembolü olan bu mübarek cami Diyanet İşleri Başkanlığımız uhdesinde din, dil, ırk ve mezhep gözetmeksizin tüm insanlığı kucaklayacaktır."

Yurtdışı Filistinli Alimler Derneği ise karar ilgili düşüncelerini "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, 'Ayasofya Camisi'nin yeniden ibadete açılması esaret altında olan El-Aksa Camisi'nin kurtuluşuna işarettir.' açıklaması takdire şayandır." şeklinde açıkladı.

Kafkas Müslümanları İdaresi Başkanı Allahşükür Paşazade, Ali Erbaş'ı telefonla arayıp tebriklerini bildirerek, Avustralya İslam Konseyi Federasyonu Başkanı Dr. Ratep Jneid'in ise gönderdiği tebrik mektubunda, kararla ilgili memnuniyetlerini belirtti.

Fas Alimler Birliği de gönderdiği mektup ile Ayasofya Camisi'nin yeniden ibadete açılmasına karar veren başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm mahkemeleri, Türk halkını ve İslam alemini tebrik etti.

Umman Sultanlığı Başmüftüsü Ahmet Hamadı el Khlili, Güney Afrika'nın Lenasia kentindeki uluslararası İslam üniversitesi, Darül Ulum Zekariyya'nın Rektörü Şubeyr Ahmet Al-Saloci ve Filistin Vakıflar ve Din İşleri Bakanlığı Filistinli Dr. Abdulhadi Sait al Ağa ise mektuplarında Erdoğan'a teşekkür ederek, memnuniyet ve sevinçlerini ifade etti.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
Günün Karikatürü Tümü

Günün önemli haber ve videoları WhatsApp kutunuzda! Telefon numaranızı yazın, hemen abone olun...

12
az bulutlu
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:14
Güneş 05:48
Öğle 12:51
İkindi 16:39
Akşam 19:45
Yatsı 21:12

Gelişmelerden Haberdar Olun

@