DOLAR
32,37 +0.13
EURO
35,01 -0.20
ALTIN
2.326,21 +0.25
BIST
9.121 +0.45
BITCOIN
69.800 -1.13
12

İran'da Azerbaycan Büyükelçiliği'ne silahlı saldırı

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Azerbaycan'ın İran büyükelçiliğine düzenlenen silahlı saldırıda 1 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Gündem 27.01.2023, 12:49
İran'da Azerbaycan Büyükelçiliği'ne silahlı saldırı

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, Tahran'daki büyükelçiliklerine silahlı saldırı düzenlendiğini, güvenlik amirinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Bakü saatiyle 08.30 sıralarında Azerbaycan'ın Tahran Büyükelçiliğine silahlı saldırı düzenlendiği bildirildi.

Açıklamada, kalaşnikof otomatik silahla ateş açan saldırganın büyükelçiliğin güvenlik amirini öldürdüğü, 2 güvenlik görevlisini ise yaraladığı belirtildi.

Saldırıyla ilgili araştırmaların sürdüğü, detaylarla ilgili kamuoyuna ek bilgilerin verileceği kaydedildi.

Bakan çavuşoğlu, azerbaycan dışişleri bakanı ile görüştü

Olayın ardından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Jeyhun Bayramov ile bugün bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Bakan Çavuşoğlu konuşmasında, Azerbaycan’ın Tahran Büyükelçiliği'ne yapılan hain saldırıyı en güçlü şekilde kınadıklarını ve Azerbaycan’ın her daim yanında olduklarını vurguladı.

Bakan Çavuşoğlu, hayatını kaybeden Büyükelçilik görevlisi için başsağlığı, yaralılara acil şifalar diledi.

Bakan Çavuşoğlu Twitter hesabından yaptığı açıklamada da "Can Azerbaycan’ın Tahran Büyükelçiliği’ne yapılan hain saldırıyı lanetliyorum. Şehit kardeşimize Allah’tan rahmet, yakınları ile Azerbaycan halkına başsağlığı, yaralananlara acil şifalar diliyorum. Azerbaycan hiçbir zaman yalnız değildir. #TekMilletİkiDevlet" ifadelerini kullandı.

Saldırı anı kamerada

Azerbaycan'ın Tahran'daki büyükelçiliğine düzenlenen 1 kişinin hayatını kaybettiği silahlı saldırının görüntüleri ortaya çıktı.

Aliyev: teröristler bir an önce cezalandırılmalı

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, ülkesinin Tahran Büyükelçiliği'ne yapılan terör saldırısının bir an önce soruşturulması ve teröristlerin cezalandırılmasını isteyerek "Diplomatik misyonlara terör saldırısı kabul edilemez" dedi.

Aliyev, Twitter hesabından, "Bugün Tahran'daki büyükelçiliğimize yapılan terör eylemini şiddetle kınıyorum. Büyükelçilik ve elçilik çalışanlarını korurken şehit olan Üsteğmen Orhan Asgerov'un ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Bu terör eyleminin bir an önce soruşturulmasını ve teröristlerin cezalandırılmasını talep ediyoruz. Diplomatik misyonlara terör saldırısı kabul edilemez." paylaşımında bulundu.

Şentop'tan taziye

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Azerbaycan'ın Tahran Büyükelçiliği'ne saldırıyla ilgili Azerbaycan Milli Meclis Başkanı Sahiba Gafarova'yı telefonla arayarak, başsağlığı diledi.

TBMM Başkanı Şentop, Azerbaycan Milli Meclis Başkanı Gafarova'yı telefonla arayarak, saldırı hakkında bilgi aldı. Şentop, Twitter'daki hesabından yaptığı paylaşımda, "Azerbaycan'ın Tahran Büyükelçiliği'ne yapılan alçak saldırıyı kınıyorum. Azerbaycan Milli Meclis Başkanı kıymetli dostum Sahiba Gafarova'yı arayarak saldırıda şehadete yükselen kardeşimiz için duyduğumuz üzüntüyü ifade edip, kardeş Azerbaycan halkına başsağlığı dileklerimizi ilettim" dedi.

Ukrayna'dan saldırıya kınama

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Oleg Nikolenko, Azerbaycan´ın İran´daki Büyükelçiliği´ne düzenlenen silahlı saldırıya dair yaptığı açıklamada saldırıyı kınadı.

Nikolenko sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Ukrayna, bugün Tahran'daki Azerbaycan Büyükelçiliği´ne düzenlenen ve bir kişinin ölümüyle sonuçlanan ve güvenlik görevlilerinin yaralanmasına neden olan saldırıyı şiddetle kınıyor. Kurbanın yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz" ifadelerine yer verdi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
Günün Karikatürü Tümü

Günün önemli haber ve videoları WhatsApp kutunuzda! Telefon numaranızı yazın, hemen abone olun...

12
az bulutlu
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:05
Güneş 06:30
Öğle 12:58
İkindi 16:30
Akşam 19:16
Yatsı 20:36

Gelişmelerden Haberdar Olun

@