DOLAR
32,45 -0.02
EURO
34,81 -0.10
ALTIN
2.435,43 +0.01
BIST
10.083 +1.69
BITCOIN
64.366 +2.01
12

İki bölge için uyarı geldi!

Bugün Doğu Akdeniz ile Samsun ve Ordu çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, İç Anadolu’nun güneyi ile Yozgat ve Kırşehir çevrelerinde yoğun kar yağışı bekleniyor.

Gündem 10.04.2021, 11:04
İki bölge için uyarı geldi!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Orta ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu (Eskişehir hariç), Karadeniz, Doğu Anadolu (Malatya hariç) ile Siirt, Adıyaman, G. Antep ve Kilis çevrelerinin yağışlı geçeceği öngörülüyor.

Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu’da yer yer gök gürültülü sağanak ile birlikte İç Anadolu, Karadeniz’in iç kesimleri ile Bilecik ve Bursa çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Yağışların yarın öğle saatlerinden sonra Doğu Akdeniz ile Samsun ve Ordu çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, İç Anadolu’nun güneyi ile Yozgat ve Kırşehir çevrelerinde yoğun kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

İç kesimlerde buzlanma ve don olayı görüleceği öngörülüyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun doğusunun yüksek ve dik yamaçlarında kar örtüsünün yüksek olduğu yerlerde çığ tehlikesi bulunuyor.

Hava sıcaklığı

Hava sıcaklığını güney ve doğu kesimlerde 2 ila 5 derece azalacağı, kuzeybatı kesimlerde 1 ila 3 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Uyarılar

Yağışların Doğu Akdeniz ile Samsun ve Ordu çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, İç Anadolu’nun güneyi ile Yozgat ve Kırşehir çevrelerinde yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden başta buzlanma ve don olayına bağlı olarak ulaşımda aksamalar, sel ve su baskını gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Rüzgarın İç Ege ile İç Anadolu’nun batısında kuzeyli, Doğu Anadolu’nun doğusunda güneyli yönlerden kuvvetli (40-70 km/sa), Batı Akdeniz ile İç Anadolu’nun güneyinde kuzeyli yönlerden çok kuvvetli ve fırtına (50-90 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenme riski, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Bazı şehirler

İstanbul: Parçalı ve az bulutlu, zamanla yer yer çok bulutlu, hafif yağmur ve sağanak yağışlı (11°C)

İzmir: Parçalı ve az bulutlu, zamanla yer yer çok bulutlu (15°C)

Adana: Çok bulutlu ve aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı. Yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. (17°C)

Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, doğu ilçeleri yer yer sağanak yağışlı (17°C)

Ankara: Parçalı bulutlu, kuzey ve doğusu aralıklı hafif karla karışık yağmur ve kar yağışlı (6°C)

Sivas: Parçalı ve çok bulutlu, kar yağışlı ( 4°C)

Bolu: Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı ( 4°C)

Samsun: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı. Yağışların öğle saatlerinden sonra yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.(8°C)

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı (10°C)

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı (14°C)

Diyarbakır: Parçalı, zamanla çok bulutlu (22°C)

Gaziantep: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı  (14°C)

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
Günün Karikatürü Tümü

Günün önemli haber ve videoları WhatsApp kutunuzda! Telefon numaranızı yazın, hemen abone olun...

12
az bulutlu
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Namaz Vakti 30 Nisan 2024
İmsak 04:09
Güneş 05:44
Öğle 12:51
İkindi 16:40
Akşam 19:48
Yatsı 21:17

Gelişmelerden Haberdar Olun

@