DOLAR
32,55 +0.10
EURO
35,00 -0.11
ALTIN
2.440,41 +0.17
BIST
9.717 -0.05
BITCOIN
65.065 +0.95
12

FAST EFT’de şok!

Ziraat bankası, Halkbank, Vakıfbank, Garanti BBVA, QNB Finansbank, Enpara, Akbank ve Yapı Kredi bankası FAST EFT ücretlerini açıkladı.

Gündem 08.01.2021, 20:20
FAST EFT’de şok!

Ziraat bankası, Halkbank, Vakıfbank, Garanti BBVA, QNB Finansbank, Enpara, Akbank ve Yapı Kredi bankası FAST EFT ücretlerini açıkladı. Son günlerdir Merkez Bankası’nın yaptığı FAST EFT ile 7 gün 24 saat eft işlemi gerçekleştirilmesi gündemi meşgul ediyor. Herkesin merakla beklediği 7/24 hızlı eft bugün bir çok banka pilot uygulaması ile işleme aldılar. Peki FAST EFT ücretleri ne kadar?

Bankaların FAST EFT ücretleri

  • Enpara: FAST EFT ücretsiz
  • Yapı Kredi: 1.14 TL > BSMV Hariç. 16:00-17:20 arası yapılan işlemler ve hafta sonu/resmi tatillerde %50 fazlası uygulanmaktadır.
  • Garanti BBVA Bankası: Bilgi paylaşmadı.
  • Halkbank: Bilgi paylaşmadı.
  • Ziraat bankası: Bilgi paylaşmadı
  • Akbank: 5.73 TL ile 8.59 TL arası > Şubeden 16:00’dan sonra yapılan EFT işlemleri için alınmaktadır. 16:00’dan sonra FAST sistemi üzerinden yapılan işlemlerde (hafta sonu ve resmi tatiller dahil) geç EFT işlem ücreti uygulanır. BSMV Hariçtir.
  • QNB finansbank: Fast EFT ücret bilgisi paylaşmadı.
  • Vakıfbank: FAST EFT ücretsiz

Merkez Bankası tarafından büyük bir yeniliğe start verildi. Uzun zamandan bu yana üzerinde çalışma yapılmakta olan FAST’ın devreye alınacağı bilgisi sonunda geldi. Sistemin devreye girmesinin sonunda uzun zamandan bu yana vatandaşlarda sorun olarak dillendirilen EFT saatleri sorun olmaktan kurtulmuş olacak. 7/24 para transferi Fast ile bundan sonra yapılacak. Sistem İBAN kullanılmasına ihtiyaç da duymuyor. Kullanıcıların İBAN yerine telefon numarası, e-posta adresi veya bunların dışında TC kimlik numarası ile para gönderilmesi artık mümkün olacak. Sistemin kullanmakta olduğu adresleme sistemi bu esaslar üzerinden kullanılacak.

EFT Saatleri Artık Tarih Olacak

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından tamamen geliştirilmiş ve kullanıma sunulacak olan ödeme sistemi ile bundan sonra EFT saatleri tarihe kavuşacak. Yeni nesil 7/24 anlık ödeme sistemi ile mesai saatleri dışında da istediğiniz kişiye para göndermenizin yolu açılacak. Sistem üzerinde uzun zamandan bu yana yapılan testlerin sonuna gelindi ve bugün itibariyle anlık havale sistemi devreye alındı. Artık vatandaşlar istediği zaman para gönderme ve alma hizmetinden yararlanabilecek.

TCMB’den tarafından yapılan son dakika açıklaması çerçevesinde FAST Sistemi ile birlikte bundan sonraki dönem içerisinde sisteme kayıtlı bulunmakta olan Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası, e-posta adresi ve aynı zamanda telefon numarasının kullanılması ile bundan sonraki zaman içerisinde kolay bir şekilde transfer yapılacağı bilgisi paylaşıldı.

Fast Limit 50 TL

FAST Sisteminin yeni olması ve bunun yanı sıra aynı zamanda kullanımının boyutlarının incelenmesi gerekçesiyle ilk zamanlarda 50 TL olarak bir sınır kullanılacak. Yakın bir zamanda bu limitlerin yükseltileceği de belirtiliyor. Sistemde bir aksama olmaması durumunda ve kullanımında devamlığın bulunması halinde 50 TL olarak kullanılmakta olan limitin 1000 TL olarak güncellenmesi bekleniyor. İlerleyen zamanlarda limitlerin daha yukarı seviyelere de çıkabileceği değerlendiriliyor.

Yorumlar (1)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
Brvn 3 yıl önce
Fast. Ücreti vakofbankta 50 tl mi şimdi anlamadım
Günün Karikatürü Tümü

Günün önemli haber ve videoları WhatsApp kutunuzda! Telefon numaranızı yazın, hemen abone olun...

12
az bulutlu
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:49
Öğle 12:52
İkindi 16:39
Akşam 19:44
Yatsı 21:11

Gelişmelerden Haberdar Olun

@