DOLAR
32,47 -0.06
EURO
34,74 -0.68
ALTIN
2.435,64 -0.02
BIST
9.916 +2.05
BITCOIN
63.390 -0.95
12

Erdoğan'dan altın ve döviz çağrısı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin 7. Olağan Büyük Kongresi'nde yaptığı konuşmada döviz kuruyla ilgili mesaj verdi.

Gündem 24.03.2021, 13:41 24.03.2021, 15:34
Erdoğan'dan altın ve döviz çağrısı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin 7. Olağan Büyük Kongresi'nde konuştu. Erdoğan konuşmasında döviz kuruyla ilgili mesaj da verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşlara TL'ye yatırım yapmaları çağrısında bulundu. ''Vatandaşlarımdan evlerindeki döviz ve altını çeşitli finans araçlarına yatırarak ekonomi ve üretime kazandırmalarını istiyorum'' dedi.

'Son birkaç gündür piyasalardaki dalgalanmalar, türkiye ekonomisini yansıtmıyor'

Konuşmasında Türkiye ekonomisinin 18 yılda geldiği noktayı hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan ''Son birkaç gündür piyasalarda yaşanan dalgalanmalar, Türkiye ekonomisinin temellerini, gerçek dinamiklerini, taşıdığı potansiyeli ve yarınını kesinlikle yansıtmıyor'' diye konuştu.

Türk sanayisinin salgın dönemindeki performansıyla direncini ve gücünü bir kez daha ortaya koyduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle konuştu: ''Kamu maliyesi ve finans sektöründeki göstergeler, gelişmiş ve gelişmekte olan pek çok ülkeye göre daha sağlam bir yapıya sahip olduğumuza işaret ediyor. Bir süre önce açıkladığımız ekonomideki reform programımızın politikalarını ve takvimini dün akşam itibarıyla ilan ettik. Şimdi artık vakit, daha çok çalışma, üretme, gaza basma, hedeflerimize yürüme vaktidir. İktisadi temeli olmayan hareketlere karşı ülkesinin yanında yer alarak, güven ve istikrar mesajımıza sahip çıktıkları için milletimizin tüm fertlerine ayrıca teşekkür ediyorum.''

'Vatandaştan evlerindeki döviz ve altını, finans araçlarına yatırmasını istiyorum'

Vatandaşlara TL'ye yatırım çağrısı yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan ''Sadece kendilerini güvende hissetmek amacı ile evlerinde döviz ve altın tutan vatandaşlarıma buradan bir çağrıda bulunuyorum. Bu vatandaşlarımdan, milli servetimiz olan evlerindeki döviz ve altını, çeşitli finans araçlarına yatırarak, ekonomiye ve üretime kazandırmalarını istiyorum.'' ifadesini kullandı.

'Finans kuruluşları altın ve döviz için müşterilerine memnun edici getiri sağlıyor'

Finans kuruluşları, özellikle de katılım finans şirketleri, bu altın ve dövizler için müşterilerine, onları memnun edecek getiri sağlayabilecek alternatifler sunuyor'' dedi.

'İş insanlarımız varlık barışı ile yurt dışındaki kaynaklarını getirebilir'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, iş insanlarına da 30 Haziran’a kadar devam eden varlık barışından yararlanarak, yurt dışındaki kaynaklarını ülkemize getirebileceklerini tekrar hatırlattı.

'Uluslararası yatırımcılar, Türkiye’nin gücüne ve potansiyeline güvenmeli'

Ülkemize yatırım yapan uluslararası yatırımcılara ise, Türkiye’nin gücüne ve potansiyeline güvenmeleri çağrısında bulundu.

'Mali disiplin ve serbest piyasa ekonomisine bağlılığımızla şoklara dayanıklıyız

Cumhurbaşkanı Erdoğan ''Dinamik iktisadi yapımız, mali disiplinimiz, serbest piyasa ekonomisine bağlılığımızla, şoklara dayanıklı olduğumuzu defalarca ispatladık. Önümüzdeki dönem Türk ekonomisini yatırım, üretim, istihdam ve ihracat temelinde büyüterek çok daha iyi yerlere geleceğiz.'' diye konuştu.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
Günün Karikatürü Tümü

Günün önemli haber ve videoları WhatsApp kutunuzda! Telefon numaranızı yazın, hemen abone olun...

12
az bulutlu
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:14
Güneş 05:48
Öğle 12:51
İkindi 16:39
Akşam 19:45
Yatsı 21:12

Gelişmelerden Haberdar Olun

@