DOLAR
32,25 -0.03
EURO
34,75 0.00
ALTIN
2.401,46 +0.05
BIST
10.337 +0.68
BITCOIN
62.380 -1.52
12

Cumhurbaşkan’ından ‘Ayasofya’ isimli video klip paylaşımı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Twitter’dan Ayasofya isimli bir video klip paylaştı. Klipteki müzik 9 dilde seslendiriliyor.

Gündem 22.07.2020, 18:21
Cumhurbaşkan’ından ‘Ayasofya’ isimli video klip paylaşımı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal paylaşım platformu olan Twitter’daki hesabından ‘Ayasofya’ isimli bir video klip yayınladı. Video klipte kullanılan müziğin seslendirmesinde, Türkçe, Kırgızca, Boşnakça, Arnavutça, Azerice, Kürtçe, Svahili (Afrika), Arapça ve Bengalce şeklinde dokuz farklı dil kullanıldı. Videoda, Yücel Arzen'in söz ve müziği eşliğinde Ayasofya görüntüleri yer aldı. Erdoğan paylaşımı, “Ayasofya... Rüzgârlar essin kubbende hürriyetin. Ta ezelden sen bizimsin, biz de senin...” sözleri ile yaptı.

Ayasofya isimli video klipte kullanılan müziğin sözleri işe şöyle:

"Ayasofya; fırtınadan, borandan, geceden ve güneşin yakıcı sıcağından senin gölgene (gök kubbe) sığınırız. Ayasofya, karşında utanmadan (utanç duymadan) duracağız ve sen Fatih'in evlatları ile gurur duyacaksın. Ayasofya, bir taş değilsin ki sen, haykırarak ismini söylüyoruz dünyaya. 'Biz varız ve şimdi buradayız.' La ilahe illallah Muhammeden Resalullah. Ey Ayasofya ezelden canımın cananısın, Sese muhtaç o sükut yıllarımın hicranısın, Seni bilmez iki göz, yani bu sebepten kördür, Sense hem sağ gözüm, hem sol gözümün dermanısın. Senin için toplandık, dağın, çölün ve denizin çocukları... Biz, birbirini özleyenler... Bizler, 'Hz. İbrahim'in rüyasıyız.' Bizi bir arada tutan (Beyazları ve siyahları…) birleştiren bu yerde Habeşli Bilal'in torunlarının sesi yankılansın. Sana Mekke'nin, Medine'nin ve Mescid-i Aksa'nın selamını getirdik. Masum kubbenin altında, ay ve güneş birlikteler. Sıcak kumlara basan çıplak ayaklarımızla kapındayız şimdi. Mücadelemizsin, gücümüzsün. Zedelenmiş insanlığın kurtuluş sembolüsün. Ayasofya, rüzgarlar essin kubbende, hürriyetin, ta ezelden… Sen bizimsin biz de senin."

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
Günün Karikatürü Tümü

Günün önemli haber ve videoları WhatsApp kutunuzda! Telefon numaranızı yazın, hemen abone olun...

12
az bulutlu
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Namaz Vakti 08 Mayıs 2024
İmsak 03:55
Güneş 05:35
Öğle 12:50
İkindi 16:42
Akşam 19:56
Yatsı 21:28

Gelişmelerden Haberdar Olun

@