DOLAR
32,33 +0.24
EURO
35,06 -0.20
ALTIN
2.284,25 +0.29
BIST
8.982 +1.99
BITCOIN
70.540 +0.56
12

Apartmanın yıkılmasına 'Mukadderat' diyen müteahhidin diğer binası da ağır hasarlı

Adana'da, depremde yıkılıp, onlarca kişiye mezar olan Hasan Alpargün Apartmanı'nın müteahhidi Hasan Alpargün'ün, aynı binanın karşısındaki Alper Apartmanı´nın da müteahhidi olduğu ve buranın da ağır hasar aldığı için yıkılacağı öğrenildi.

Gündem 15.02.2023, 14:05
Apartmanın yıkılmasına 'Mukadderat' diyen müteahhidin diğer binası da ağır hasarlı

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından Adana'da yıkılan 12 binadan olan, enkazında onlarca kişinin can verdiği Hasan Alpargün Apartmanı'nın müteahhidi Hasan Alpargün, 13 Şubat'ta tutuklandı.

Adliyeye sevki sırasında soru soran basın mensuplarına binasının yıkılmasının 'mukadderat' olduğunu söyleyen Alpargün'ün, kentte yaptığı başka binalardan bazılarında da hasar olduğu öğrenildi.

Yıkılan Hasan Alpargün Apartmanı'nın karşısında bulunan ve müteahhidinin Hasan Alpargün olduğu öğrenilen Alper Apartmanı da depremde ağır hasar aldı. Yetkililer tarafından kontrollü yıkımı beklenen binanın sakinleri ise eşyalarını bırakıp, apartmanı boşaltmak zorunda kaldı. Bazı bina sakinleri ise tehlikeyi göze alarak evlerine girip, eşyalarını kurtarmaya çalıştı.

Satarken 'Depreme dayanıklı yaptım' demiş

Evindeki eşyaları oğluyla beraber dışarı taşıyan Sevgi Bakan, depremde canlarının kurtulduğuna sevinemediklerini, çok sayıda tanıdıklarının öldüğünü söyledi. Apartman müteahhidi Alpargün'e tepki gösteren Bakan, "Alırken bize güvence vermişti. 'Depreme dayanaklı, burayı özel yaptım, kendi oğlum ve ben oturacağım' demişti. Şimdi ise binasının yıkılmasına 'Mukadderat' diyor. Madem öyle kendi niye başka binadan ev alıp oturdu? Onun için niye mukadderat olmadı? Şimdi buradan eşyalarımızı kurtarmaya çalışıyoruz. Korka korka giriyoruz eve ama ne yapalım? Bu adam kaç bina yaptıysa hepsi hasarlı" ifadelerini kullandı.

Alper Apartmanı'nın 13´üncü katında oturan ve eşyalarını kurtarmaya çalışan Mert Sakıcı ise yaşadıkları için şükrettiklerini ama acı çektiklerini söyledi. Önemli olanın can olduğunu belirten Sakıcı, "Dostlarımızı, komşularımızı, evimizi, anılarımızı, yaşanmışlıklarımızı kaybettik" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
Günün Karikatürü Tümü

Günün önemli haber ve videoları WhatsApp kutunuzda! Telefon numaranızı yazın, hemen abone olun...

12
az bulutlu
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:07
Güneş 06:32
Öğle 12:59
İkindi 16:29
Akşam 19:15
Yatsı 20:35

Gelişmelerden Haberdar Olun

@