DOLAR
32,35 +0.29
EURO
35,13 -0.02
ALTIN
2.307,18 +1.30
BIST
9.080 +3.10
BITCOIN
70.761 +2.26
12

Aileler dikkat! Öldüren akım!

ABD'de 12 yaşındaki bir erkek çocuğu TikTok'taki 'Blackout Challenge' adıyla bilinen dayanıklılık meydan okuması sonucu nefessiz kalarak, bilincini kaybetti. Doktorlar çocuğun beyin ölümünün gerçekleştiğini ve kurtartılmasının mümkün olmadığını söyledi.

Gündem 31.03.2021, 09:53
Aileler dikkat! Öldüren akım!

ABD'nin Colorado eyaletinin Denver kentinde yaşayan 12 yaşındaki erkek çocuğunun TikTok'taki 'Blackout Challenge' adıyla bilinen dayanıklılık meydan okuması sebebiyle hastaneye kaldırıldığı ve durumunun kritik olduğu ifade edildi.

12 yaşındaki Joshua Haileyesus ailesi, çocuklarının Tiktok'ta bir meydan okumayı denediğine, bilincini kaybedinceye kadar kendisini nefessiz bıraktığına inandıklarını söyledi.

Joshua'ın erkek kardeşi, 22 Mart'ta banyo zemininde kardeşini kendinden geçmiş halde bulduğunu söyledi ve "Joshua, meydan okumayı denemek için bir ayakkabı bağı kullanmış. Bu insanların bilinçlerini yitirme noktasına kadar kendilerini boğmalarına neden oluyor." dedi.

Öte yandan doktorlar Joshua'nın beyin ölümünün gerçekleştiğini ve kurtarılamayacağını söyledi. Bu anları anlatan baba Zeryihun Haileyesus, "Bana hayatta kalmayacağına, başaramayacağına dair kötü haberi verdiler. Ondan vazgeçmemeleri için biraz daha zaman verip vermeyeceklerini sordum.”

Zeryihun, bağlandığı televizyon programında "O bir savaşçı. Onun kavga ettiğini görebiliyorum. Onun için her gün dua ediyorum" dedi.

12 yaşındaki çocuklarının kurtarılacağına dair hala umutlu olan aile, sosyal medya platformlarının böyle "meydan okumalar"ın trend olmasıyla ortaya çıkabilecek tehlikelere karşı diğer aileleri uyardı.

Tiktok'tan açıklama

TikTok yaptığı açıklamada, aileye derin üzüntülerini iletti.

Açıklamada, "TikTok'ta, topluluğumuzun güvenliğini korumaktan daha yüksek bir önceliğe sahip değiliz ve tehlikeli davranışları teşvik eden veya yücelten içerikler kesinlikle yasaktır. Platformumuzda tehlikeli davranışların trend haline gelmesini önlemek için bu paylaşımlar derhal kaldırılır. Ayrıca, insanları potansiyel olarak tehlikeli bir içeriği görmesini veya bunları paylaşmaktan vazgeçirmek için ilgili etiketleri de engelliyoruz” denildi.

Salı günü TikTok’ta #blackoutchallenge için yapılan bir aramada herhangi bir sonuç çıkmadı.

Ayrıca söz konusu ifadenin sitenin kurallarını ihlal eden davranış veya içerikle ilişkili olabileceği uyarısı da belirtildi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
Günün Karikatürü Tümü

Günün önemli haber ve videoları WhatsApp kutunuzda! Telefon numaranızı yazın, hemen abone olun...

12
az bulutlu
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:07
Güneş 06:32
Öğle 12:59
İkindi 16:29
Akşam 19:15
Yatsı 20:35

Gelişmelerden Haberdar Olun

@