DOLAR
32,55 +0.10
EURO
35,00 -0.11
ALTIN
2.440,41 +0.17
BIST
9.717 -0.05
BITCOIN
65.065 +0.95
12

31 saat sonra gelen mucize!

Hatay'ın Odabaşı Mahallesi'nde, Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen depremlerde yıkılan binanın enkazından 30 yaşındaki Hülya Yılmaz ve 6 aylık bebeği Ayşe Vera Yılmaz, 29 saat sonra sağ çıkarıldı.

Gündem 07.02.2023, 15:21 07.02.2023, 15:52
31 saat sonra gelen mucize!

Kahramanmaraş'ta depremlerin ardından yıkılan Menderes Mahallesi'ndeki bir binanın enkazından 31 saat sonra 15 aylık bebek çıkarılarak hastaneye kaldırıldı.

Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde enkaz altında kalanların kurtarılması amacıyla AFAD, UMKE, 112 Acil Sağlık, çevik kuvvet ekipleri, madenciler ve komando birliklerinin Menderes Mahallesi'nde yürüttüğü çalışmalardan sevindirici haber geldi.

Köker Sitesi'ndeki 10 katlı binanın enkazından duyulan sesler üzerine çalışmalarını yoğunlaştıran ekipler, yaklaşık 31 saattir enkaz altında bulunan 15 aylık Meryem Işık'a ulaştı.

Enkazdan çıkarılarak ilk müdahalesi yapılan bebek, ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Meryem bebeğin annesinin de enkaz altında olduğu bilgisi nedeniyle ekiplerin aynı noktada çalışması sürüyor.

6 aylık bebek ve annesi de 29 saat sonra kurtarıldı

Hatay'ın Odabaşı Mahallesi'nde, Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen depremlerde yıkılan binanın enkazından 30 yaşındaki Hülya Yılmaz ve 6 aylık bebeği Ayşe Vera Yılmaz, 29 saat sonra sağ çıkarıldı.

Kentte AFAD, UMKE, 112 Acil Sağlık, polis, jandarma ve itfaiye ekipleri binaların enkazından mümkün olduğunca fazla kişiyi sağ çıkarmak için zamana karşı yarışıyor.

Antakya ilçesinin Odabaşı Mahallesi Uğur Mumcu Caddesi'ndeki Zekiye Kırat Apartmanı'nın enkazında arama kurtarma çalışması yürüten ekipler, yıkıntıların arasından ses geldiğini belirledi.

Ekiplerin ulaştığı Hülya Yılmaz ve 6 aylık bebeği Ayşe Vera, depremden 29 saat sonra enkazdan sağ çıkarıldı.

Anne Yılmaz ve bebeği tedavi için hastaneye kaldırıldı. Bölgede arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Küçük arda, anne ve babasının cansız bedeni arasında yaşama tutundu

Kahramanmaraş Elbistan’da meydana gelen 7.6 şiddetindeki depremde 8 yaşındaki Arda Gül, ailesiyle birlikte enkaz altında kaldı. Anne ve babasının cansız bedeniyle yan yana yatan küçük Arda, 22 saat sonra kurtarıldı.

Enkaz altında Arda’nın sesini duyan akrabaları durumu yetkililere haber verdi. Polis Arama-Kurtarma ve AFAD ekipleri 8 yaşındaki Arda Gül’ü kurtarmak için çalışma başlattı. Binanın üzerine bulunan molozlar kepçe yardımıyla kaldırıldı. Ailesiyle birlikte enkazın içinde sıkışan Arda Gül için 13 saatlik bir çalışma yürütüldü. Sıkıştığı yerden çıkarılan küçük Arda sağlık ekipleri teslim edildi. -5 derecede 24 saat enkazın altında kalan Arda’nın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Küçük Arda’yı bulunduğu yerden çıkaran görevliler de birbirlerine sarılarak mutluluğu paylaştı.

"Kafası ve kolu ters sıkışmış haldeydi"

Aksaray AFAD Gönüllüsü Halil Erbaş, “Aksaray’dan geldik. Gelir gelmez ekip arkadaşlarımla birkaç binaya girdikten sonra buraya geldik. Arda’yı gördük. Saat 22.00’dan beri çalışıyoruz. Saat 00.00’dan sonra tipi ile çalışmaya başladık. Bir sürü katılan oldu ama çok mücadele ettik. Kafası ve kolu ters sıkışmış haldeydi. Durumu çok kötüydü. Hareket etmiyordu. Sağlıkçılara haber verdik. Sabaha kadar konuşmalarımız devam etti. Arkadaşlarla beraber çalışarak mükemmel bir çalışma çıkardık” dedi.

Arda’nın ailesiyle beraber sıkıştığını söyleyen Erbaş, “Orada sıkışmış 4 tane insan vardı. O insanların içerisinden Arda’yı çıkarmaya çalıştık. Anne, baba ve babaannesinin arasına sıkışmıştı. İçerisinden çıkardık” dedi.

JAK timleri, 9 yaşındaki Zeynep’i böyle kurtardı

Kahramanmaraş merkezli deprem Türkiye'yi büyük üzüntüye boğarken, kurtarma çalışmalarının devam ettiği bölgeden gelen sevindirici haberler umut oluyor. Gaziantep'te Jandarma Genel Komutanlığı'na bağlı Arama Kurtarma ekiplerinin 9 yaşındaki Zeynep isimli kızı 31 saat sonra kurtarması büyük sevinç yaşattı.

Kurtarılan kızla çalışma esnasında sürekli konuşan ekipler küçük kızı en yakın sağlık kuruluşuna sevk etti. Jandarma Genel Komutanlığı, "JAK ekiplerimiz Zeynep kızımızı kurtardı. Biz inanmaktan vazgeçmeyeceğiz" ifadeleri kullanıldı.

Minik şahin 30 saat sonra kurtarıldı

Kahramanmaraş’ta Şazibey Mahallesi Azerbaycan Bulvarı üzerinde yıkılan Serap Apartmanının enkazından 5 yaşlarında adının Şahin olduğu öğrenilen bir çocuk sağ olarak çıkartıldı. Depremden 30 saat sonra kurtarılan çocuğun yüzündeki korku, kurtarma ekiplerinin mutluluğu ise yüzlerine yansıdı.

3 çocuk enkazdan çıkarıldı

Kahramanmaraş’ta dün sabah 04.17’de ve saat 13.24’te 7.6 büyüklüğünde deprem meydana gelmiş, 10 ili etkileyen deprem sonrası bölgeye çok sayıda arama kurtarma ekipleri sevk edilmişti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi arama kurtarma ekipleri Hatay’da AFAD koordinesinde yaptıkları arama kurtarma çalışmalarında enkaz altındaki 3 çocuğu kurtardı.

Mutluluk gözyaşlarının hakim olduğu o anlarda enkaz altından çıkarılan Taha, Umay ve Bade isimli 2'si kız 3 çocuğa, sağlık ekipleri tarafından müdahale edildi. 3 çocuk daha sonra ambulans ile hastaneye kaldırıldı.

Bir sevindiren haber daha

Depremin ardından Hatay’da kurtarma çalışmalarına katılan Erzurum AFAD ekibi 600 evler bölgesinde yıkılan binanın enkazından 13 yaşındaki Göknur Bayraktar’ı sağ olarak çıkarmayı başardı. Enkaz altında bulunan yaralıları kurtarmak için seferber olan AFAD görevlileri enkaz altında yaralanan Göknur Bayraktar’ın yerini tespit etti. Uzun uğraşlar sonucu bölgeye ulaşan ekipler Göknur’u battaniyeye sararak enkaz altından çıkarmayı başardı.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
Günün Karikatürü Tümü

Günün önemli haber ve videoları WhatsApp kutunuzda! Telefon numaranızı yazın, hemen abone olun...

12
az bulutlu
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:49
Öğle 12:52
İkindi 16:39
Akşam 19:44
Yatsı 21:11

Gelişmelerden Haberdar Olun

@