DOLAR
32,06 +0.12
EURO
34,91 +0.42
ALTIN
2.411,43 +0.54
BIST
9.713 +0.98
BITCOIN
72.259 +4.2
12

Yargıtay’dan boşanma davaları için emsal karar!

Bir boşanma davasının temyiz müracaatını değerlendiren Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, ölen eşin fotoğraflarını sürekli görünür yerde tutmayı ve yeni eşle kıyas yapmayı boşanma sebebi saydı.

Genel 13.06.2021, 19:49
Yargıtay’dan boşanma davaları için emsal karar!

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, bir boşanma davasının temyiz müracaatını değerlendirmesinde eşi başkalarıyla kıyaslamanın boşanma sebebi olduğuna hükmetti

Bir süredir geçimsizlik yaşayan çift karşılıklı boşanma davası açtı. Mahkeme, davacı-davalı kadının davasının kabulü, davalı-davacı erkeğin davasının reddine karar vererek tarafların boşanmalarına hükmetti. Kararı davalı-karşı davacı erkek temyiz edince devreye Yargıtay 2. Hukuk Dairesi girdi. Daire, emsal nitelikte bir karara imza attı. Kararla birlikte eşi başkalarıyla kıyaslama boşanma sebebi sayılacak.

Kararda şu ifadeler kullanıldı;

“Yapılan yargılama ve toplanan delillerden, mahkemece kabul edilen ve gerçekleşen erkeğin kusurlu davranışları yanında, davacı-davalı kadının da eşini ölen eski eşi ile sürekli kıyaslayarak hakaret edip, aşağıladığı, eski eşine ait fotoğrafları evde görünür yerlerde bulundurduğu anlaşılmaktadır. Bu halde kadının da kusurlu davranışlarıyla taraflar arasında ortak hayatı temelinden sarsacak derecede ve birliğin devamına imkan vermeyecek nitelikle bir geçimsizlik mevcut ve sabittir. Olayların akışı karşısında davalı-davacı erkek de dava açmakta haklıdır.

Davalı-davacı erkeğin boşanma davasının da kabulü gerekirken, yetersiz gerekçe ile davasının reddi doğru bulunmamış, bozmayı gerektirmiştir. Temyiz edilen hükmün belirtilen sebeple bozulmasına oybirliğiyle karar verilmiştir.”

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
Günün Karikatürü Tümü

Günün önemli haber ve videoları WhatsApp kutunuzda! Telefon numaranızı yazın, hemen abone olun...

12
az bulutlu
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Namaz Vakti 16 Nisan 2024
İmsak 04:32
Güneş 06:02
Öğle 12:53
İkindi 16:36
Akşam 19:35
Yatsı 20:59

Gelişmelerden Haberdar Olun

@