DOLAR
BIST
1441 +0.91

STH'den Montrö bildirisi hakkında basın açıklaması;

Devletin her imkanından faydalanıp böyle bir dönemde sessiz kalan tüm STK'ları tepkiye davet ediyoruz.

Genel 05.04.2021, 01:36 05.04.2021, 01:48
STH'den Montrö bildirisi hakkında basın açıklaması;

Sivil Toplum Hareketi Genel Başkanı Mustafa Akif Ekşi 104 Amiral’in gece yarısı bildirisi hakkında bir basın açıklaması yayınladı. Sivil Toplum Hareketi Derneği’nden yapılan basın açıklaması şöyle:

Türkiye Cumhuriyeti Devleti, kurulmuş olduğu günden bu zamana kadar harici ve dâhili birçok düşmanla mücadele etmiş, hiçbir tehdide boyun eğmemiş ve hiçbir zulme karşı sessiz kalmamıştır. Türkiye bugün de güçlü, bağımsız ve milli ordusu marifeti ile yapılan her zulmün ve zalimin karşısında dimdik yer almaktadır. Ancak modern, bağımsız ve güçlü Türk ordusunun karşısına çıkmaktan imtina eden düşmanları, mazlumların duası haline gelen bu şanlı orduyu ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni zayıflatmak çabası içerisindedir.

Bu kapsamda 04.04.2021 tarihinde bir gece vakti yapılmış olan amiraller bildirisi ise; Suriye’de, Irak’ta, Kıbrıs’ta, Azerbaycan’da, Libya’da, Doğu Akdeniz’de ülkemizin ve mazlumların haklarını korumak amacıyla görev yapmakta olan Türk ordusunu motivasyon kaybına uğratmayı amaçladığı gibi demokrasimize ve milletin iradesine yapılan bir saldırı niteliği de teşkil etmektedir.

Aziz Türk Milleti’nin, 15 Temmuz darbe girişimi esnasında canı pahasına korumuş olduğu iradesine ve demokrasisine göz dikme cüretini gösterenlerin yine gücünü milletinden alan Türk ordusunun üniforması altına sığınıyor oluşlarının derin üzüntüsü içerisinde bulunmaktayız. 15 Temmuz hain darbe girişiminin ertesinde toplamda 103 amiral ile generalin gözaltına alındığı ve bu bildirinin 15 Temmuz’un yıldönümüne 103 gün kala 103 emekli amiral tarafından yapıldığı dikkatlerden kaçmamaktadır. Kendini milletin iradesinden üstün gören bu haddini bilmezlerin, harici düşmanlarımızın yapamadığını dâhilde yapma çabası içerisinde oldukları aşikârdır. Türkiye düşmanlarının nam ve hesabına hareket etmek gafletine düşenlerin hak ettikleri cezayı almaları için yüce Türk yargısını göreve davet ediyor, vesayetçi zihniyet ile yapılan ve halkın iradesine dil uzatan darbe imalı bu bildiriyi şiddetle kınıyoruz.

Yapılan bildiri karşısında sergiledikleri dik duruşla milletine güven veren, varlığını ülkesine hizmete adamış olan Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Devlet Bahçeli’ye ve Cumhur İttifakına şükranlarımızı en derin saygılarımızla sunuyoruz.

İrademize uzanan el karşısında gün devletimizin ve demokrasimizin yanında yer alma günüdür, gün var olma günüdür, gün bir olma günüdür diyoruz. Devletinden ve milletinden hiçbir maddi menfaat elde etmeden, her kahredici olayda ülkesinin ve Cumhurbaşkanının yanında yer alarak üzerine düşen görevleri fedakârlıkla yerine getirmiş bir dernek olarak herkesi milli birlik çağrımıza katılmaya davet ediyoruz. Devletin her imkânından faydalanıp sıra savunmaya geldiğinde susan tüm sivil toplum kuruluşlarını da omurgalı bir duruş göstermeye, milli birlik çağrımıza hiçbir menfaat gözetmeksizin katılmaya davet ediyoruz.

Sivil Toplum Hareketi Derneği olarak, namlusunu halka çeviren tanklara selam duranların ve bu zihniyetin tam karşısında; başta Sayın Cumhurbaşkanımızın, devlet büyüklerimizin ve milletin iradesinin yanında yer aldığımızı kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz. Ya devlet başa ya kuzgun leşe!

Mustafa Akif EKŞİ

Sivil Toplum Hareketi Derneği

Genel Başkanı

Yorumlar (0)