DOLAR
32,50 +0.15
EURO
34,71 -0.04
ALTIN
2.495,83 +1.36
BIST
9.487 -0.46
BITCOIN
62.599 +0.97
12

Seyahat İzin Belgesi’nin nasıl alınacak

29 Nisan saat 19:00’dan itibaren başlayacak 17 Mayıs saat 05:00’a kadar sürecek tam kapanma kararı sonrası şehirler arası seyahatler özel izne bağlı olacak. Bu süre zarfında seyahat edecekler zorunlu haller bulunması durumunda Seyahat İzin Belgesi alarak seyahat etmek zorunda kalacak. Peki Seyahat İzin Belgesi nasıl alınır?

Genel 27.04.2021, 13:12
Seyahat İzin Belgesi’nin nasıl alınacak

Yaklaşık 1 yıldır 65 yaş üzeri vatandaşlar Seyahat İzin Belgesi alarak şehirler arası yolculuk yapabiliyordu. İçişleri Bakanlığı’nın Tam Kapanma Genelgesi’ne göre 29 Nisan akşam 19:00’dan 17 Mayıs sabah 05:00 tarihleri arasında zorunlu hali bulunanlar Seyahat İzin Belgesi alarak yolculuk yapabilecek. İçişleri Bakanlığı’nın genelgesine göre tam kapanma sonrası seyahatlerin nasıl olacağı merak konusu oldu. Peki bu belge nasıl alınır?

Alo 199 üzerinden

Seyahat İzin Belgesi’ni e-devlet üzerinden ya da Alo 199’u arayarak kolayca alabilirsiniz. Alo 199’u aradığınızda karşınıza çıkan vatandaşlık temsilcisi size sorular soracak. Nereden nereye gideceğiniz, hangi araçla gideceğiniz, özel otomobil ise araç plakası kiminle gideceğinize dair sorular soruluyor.

Gideceğiniz yerin adresi isteniyor. İçişleri Bakanlığı’nın genelgesine göre yakınlarının cenazesi için izin alacaklarda 9 kişiye kadar kişi sınırlaması olduğunu hatırlatalım.Tüm soruları yanıtladıktan sonra size bir iki dakika içeresinde onay mesajı geliyor.

Bilgiler saklanmalı

Bu SMS mesajını kaybetmeyin. Hatta garanti olsun diye fotoğrafını çekip bir yakınınıza bile gönderebilirsiniz. SMS mesajı bazen sizinle ilgili olmayan bir şehrin kaymakamlığından da gelebilir.
Bu durum sizi yanıltmasın. Yoğunluk varsa izin bir başka şehrin kaymakamlığından da çıkabiliyor. Telefonla birkaç dakika içerisinde kolayca Seyahat İzin Belgesi almak mümkün.

E-devlet üzerinden Seyahat İzin Belgesi alma

İnternetten e-devlet’e girip arama butonuna seyahat izin belgesi yazarsanız, İçişleri Bakanlığı E-Başvuru sayfasına yönlendirir.Bu linke tıkladığınızda önünüze çıkan ekranda sağ üst köşede Yeni Başvuru kutucuğu var. Orayı tıklarsanız ‘Başvuru Türü’ çıkıyor.

‘Seyahat İzin İşlemleri’ şıkkını tıklıyorsunuz altta 65 yaş üstü ya da 65 yaş altı seyahat izin belgesi seçenekleri çıkıyor.
Karşınıza çıkan sayfada seyahat seçenekleri var. Onları seçip adres ve iletişim bilgilerinizi kontrol edin. Seyahat sebebiniz, hangi araçla gideceğiniz türünden sorular var. Birlikte tatil yapacağınız kişi gibi tüm bu sorulara yanıt vermeniz isteniyor.

Bir süre değerlendiriliyor

Tüm bu soruları ve bilgileri girdikten sonra alttaki başvur butonunu tıklamanız yeterli. Başvurular bu kurul tarafından değerlendirilip size ‘Başvurunuz kabul edilmiştir’ ya da ‘Başvurunuz red edilmiştir’ şeklinde SMS ile bilgi mesajı gelecek. Bu izinle otobüs biletini satın alabilir ya da özel aracınızla yola çıkabilirsiniz.Otogarlardaki başvuru masalarından SMS mesajını gösterip belgenizi alabilirsiniz. Şehir giriş çıkışlarında polis bu belgeyi göstermenizi ister ve ona göre yola devam etme hakkınız olur.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
Günün Karikatürü Tümü

Günün önemli haber ve videoları WhatsApp kutunuzda! Telefon numaranızı yazın, hemen abone olun...

12
az bulutlu
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:28
Güneş 05:59
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:37
Yatsı 21:01

Gelişmelerden Haberdar Olun

@