DOLAR
32,46 -0.11
EURO
34,80 -0.52
ALTIN
2.443,68 +0.31
BIST
9.946 +2.36
BITCOIN
63.910 +1.12
12

FETÖ’nün ‘sözde mahrem imamı’ için iddianame

KKTC’de MİT ve Emniyet’in ortak operasyonuyla yakalanan FETÖ’nün ‘sözde mahrem imamı’ hakkında iddianame hazırlandı.

Genel 25.03.2021, 18:36
FETÖ’nün ‘sözde mahrem imamı’ için iddianame

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Emniyet Genel Müdürlüğünün (EGM) ortak operasyonuyla KKTC’de yakalanan 2 Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensubu Türkiye’ye getirildi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede terör örgütünün Türk Silahlı Kuvvetlerindeki mahrem yapılanmasında “örgüte ev temin eden” kişilerden olan İsmail O’nun, İzmir’deki evini örgüt üyelerine kullandırttığı belirtildi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, örgütün Türk Silahlı Kuvvetlerindeki kripto yapılanmasında “örgüte ev temin eden” kişilerden olduğu belirtilen sözde mahrem imam İsmail O. hakkında “silahlı terör örgütü üyeliği”nden yürütülen soruşturmayı tamamladı.

Hazırlanan iddianamede FETÖ’nün cebir, şiddet ve diğer hukuk dışı yöntemleri kullanarak devlet otoritesini baskı altına almayı, zaafa uğratmayı, yönlendirmeyi, alternatif otorite olarak ortaya çıkmayı, devlet otoritesini ele geçirmeyi, sonuç olarak demokratik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ni sona erdirmeyi hedefleyen terör örgütü olduğu bildirildi.

İsmail O’nun FETÖ’nün 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminden birkaç gün sonra da sosyal medya hesabından örgütü savunan paylaşımlar yaptığı kaydedilen iddianamede, Kahramanmaraş’ta 2017 yılındaki FETÖ operasyonunda yakalanan bir şüpheliden ele geçirilen bilgisayar hafıza kartında bu kişinin isminin yer aldığı belirtildi.

Hafıza kartında FETÖ’nün çeşitli şehirlerdeki “güvenli ev” olarak adlandırılan ve örgüt üyelerine kullandırılan evlerin sahipleriyle ilgili bilgilerin bulunduğu ifade edilen iddianamede, İsmail O’nun evini örgüt mensuplarına kullandırttığı kaydedildi.

İddianamede, İsmail O’nun “silahlı terör örgütü üyesi olmak” suçundan cezalandırılması istendi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
Günün Karikatürü Tümü

Günün önemli haber ve videoları WhatsApp kutunuzda! Telefon numaranızı yazın, hemen abone olun...

12
az bulutlu
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:14
Güneş 05:48
Öğle 12:51
İkindi 16:39
Akşam 19:45
Yatsı 21:12

Gelişmelerden Haberdar Olun

@