DOLAR
32,39 +0.15
EURO
35,21 -0.04
ALTIN
2.325,34 +0.21
BIST
9.080 +3.10
BITCOIN
70.979 +1.47
12

Çavuşoğlu’ndan Yunanistan’ı çıldırtan hamle!

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun bugünkü Atina ziyareti öncesi Batı Trakya’ya gidecek olması, Doğu Akdeniz’i müttefiklerinin oyun sahasına çeviren Yunanistan basınına “ziyaret öncesi gerginlik” yorumuyla yansıdı.

Genel 30.05.2021, 13:13
Çavuşoğlu’ndan Yunanistan’ı çıldırtan hamle!

Yunanistan Doğu Akdeniz’i müttefiklerinin oyun sahasına çevirmiş durumda. Yunanistan’da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun ziyareti öncesi teyakkuz durumuna geçildi.

Milliyet’te yer alan habere göre Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Atina ziyareti öncesi bugün Batı Trakya’da temaslarda bulunacak. Çavuşoğlu’nun, Atina’dan önce Batı Trakya’ya gitmesi, Yunan basınına “ziyaret öncesi gerginlik” yorumuyla yansıdı.

Yunan tarafının Batı Trakya programının Atina sonrasına bırakılması önerisinde bulunduğu iddia edildi.

Batı Trakya’ya ziyaretinde Müslüman Türk azınlık temsilcileriyle görüşecek olan Çavuşoğlu, onların sorunlarını dinleyecek.

Muhtemel bir rövanş

Kathimerini gazetesi, Türkiye’nin Bakan Çavuşoğlu’nun ziyaretine ilişkin hazırlıkları çoktan tamamladığını ve Türk medyasının da Dedeağaç’tan başlayacak programa büyük ilgi gösterdiğini yazdı. Ziyaret şimdiden Yunan medyasının manşetlerinde. Newpost yayın organı, ‘Çavuşoğlu bir gazeteci ordusuyla Batı Trakya’ya inmeye hazırlanıyor: Muhtemel bir rövanş için diplomatik teyakkuz’ başlığını kullandı.

Haberlere göre, bugün Batı Trakya’daki Dedeağaç’a havayoluyla inecek Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ardından Gümülcine’ye geçecek. Ziyaretin Atina kısmı ise bu akşam başlayacak. Yunan polisi hem Batı Trakya’da hem de başkent Atina’da polis olağanüstü güvenlik önlemleri aldı, medyaya yansıyan haberlere göre birçok bölgede bomba araması yapıldı.

Yunan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, bu akşam Türk mevkidaşını akşam yemeğinde ağırlayacak.

Pazartesi sabahı ise iki bakan Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’le bir araya gelecek.

ABD ve Slovakya çekildi

Dışişleri bakanları Çavuşoğlu ve Dendias’la birlikte iki ülkenin diplomatlarının Türk-Yunan ilişkilerini görüşeceğini aktaran Kathimerini gazetesi, Türkiye’deki bir tatbikatın haberini de sayfalarına taşıdı.

Kathimerini, Konya’da 24 Mayıs Pazartesi günü başlayan uluslararası Anadolu Ankası 2021 tatbikatının katılımcılarından ABD ve Slovakya’nın organizasyondan çekildiğini kaydetti. Tanea gazetesi haberi ‘İlginç gelişme: Slovakya tatbikattan çekiliyor çünkü Türkiye KKTC’yi getirdi’ başlığıyla sundu, Slovakya’nın hızlı bir reaksiyon gösterdiğini ileri sürdü.

Habere göre, Slovakya’nın kararında Atina’nın baskısı etkili oldu. Dışişleri Bakanı Nikos Dendias’ın mevkidaşı Ivan Korcok’la görüştüğünü belirten Kathimerini, KKTC kartının masaya sürüldüğünü yazdı.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
Günün Karikatürü Tümü

Günün önemli haber ve videoları WhatsApp kutunuzda! Telefon numaranızı yazın, hemen abone olun...

12
az bulutlu
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:07
Güneş 06:32
Öğle 12:59
İkindi 16:29
Akşam 19:15
Yatsı 20:35

Gelişmelerden Haberdar Olun

@