DOLAR
32,32 +0.20
EURO
35,11 -0.05
ALTIN
2.293,46 +0.70
BIST
9.058 +2.85
BITCOIN
70.409 +1.08
12

Adalar’da 100’e yakın at ahıra hapsedildi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından satın alınan atların bir kısmı Büyükada İSPARK ahırına hapsedildi. Atların zincirlerle ahırda tutulması hayvanseverler tarafından tepki çekerken ahır havadan görüntülendi.

Genel 26.03.2021, 13:50
Adalar’da 100’e yakın at ahıra hapsedildi

Adalar’da ruam hastalığı sebebiyle çok sayıda atın itlaf edilmesi ve faytonların durdurulması kararının ardından, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından  tescilli fayton plakalarını ve atları satın alması kararı alınmıştı. Gelen son dakika haberine göre İBB satın adlıkları atların bir kısmı, Büyükada’da bulunan İSPARK ahırında tutuluyor. Atların ahırda tutulması hayvanseverler tarafından büyük tepkiyle karşılanırken ahır havadan görüntülendi.

“Çok küçük bir padok alanları var. Hapishanelerin havalandırmasına benziyor”

Duruma tepki gösteren Adaların Atları Platformu üyesi Zeynep Alpar, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi maalesef satın aldığı atların neredeyse hepsini Büyükada İSPARK ahırında tutuyor. 4 bin liraya satın alıp ücretsiz olarak Türkiye’nin 17 iline gönderdiler. Gönderdikleri yerlerin hepsi iyi yerler değil çok sayıda at gönderildi ve bunların denetimi yapılmıyor. Biz Adaların Atları Platformu olarak bunların denetlenmesini, kötü durumda olanların Adalar’a geri getirilmesini istiyoruz. Adalar’da İSPARK’ta Büyükada ahırında tutulan atların atlı zabıta olarak kullanılan 10 tanesi dışında, hiçbiri o ahır alanından dışarıya çıkmadı. Bir yılı aşkın süredir. Çok küçük bir padok alanları var. Hapishanelerin havalandırmasına benziyor. Oraya bile her gün çıkarılmıyorlar. Ve çok uzun sürelerle zincirlere bağlı olarak tutuldukları için maalesef” dedi.

“Atlar ahırlarında hapsolmuş durumda”

Adaların Atları Platformu üyesi İdil Özsöyler, “Atlar ahırlarında hapsolmuş durumda. O zamandan beri de bugüne kadar kalan 110 ya da 130 at kaldığını duyuyorum, hapsedildiler. Bunları 800 küsuru bedelsiz sahiplendirildi. İBB’nin satın aldığı atların İBB TV’de ekranlarda fotoğraf olarak var. En son benim hatırladığım önce bin 167 dedi galiba. Sonra bin 204 dedi. At satın aldı. Geriye kalan Atlar ne oldu Şu anda doğan taylar da var. Aradaki artlar nereye gitti. Hareketsizlikten öldü. Yetersiz bir padok alanı var. Gerçi şu anda atlar 110 kaldığı için padok alanına düzenli çıkartılabilirler. Ama gözlemlediğimiz kadarıyla düzenli padok alanına da çıkartılmıyorlar” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
Günün Karikatürü Tümü

Günün önemli haber ve videoları WhatsApp kutunuzda! Telefon numaranızı yazın, hemen abone olun...

12
az bulutlu
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:07
Güneş 06:32
Öğle 12:59
İkindi 16:29
Akşam 19:15
Yatsı 20:35

Gelişmelerden Haberdar Olun

@