DOLAR
32,58 +0.27
EURO
34,97 -0.05
ALTIN
2.445,94 +0.40
BIST
9.717 0.00
BITCOIN
64.049 -0.77
12

Okullar için salgının seyrine göre 2 senaryo hazırlandı

Milli Eğitim Bakanlığı, salgının seyrine göre okulların açılması ya da açılmaması üzerine farklı senaryolar hazırladı.

EĞİTİM 22.07.2020, 11:39 22.07.2020, 11:45
Okullar için salgının seyrine göre 2 senaryo hazırlandı

Hürriyet köşe yazarı Nuran Çakmakçı’nın haberin göre, Milli Eğitim Bakanlığı 31 Ağustos’ta okulları açmayı planlasa da salgının gidişatına göre okulların açılıp açılmaması ile ilgili iki farklı senaryo hazırladı.

Bakanlığın hazırladığı senaryolardan ilki pandemi sürecinden bu yana uygulanan uzaktan eğitim modeli. Okulların açılmaması durumunda öğrenciler canlı sınıf uygulamaları üzerinden eğitim almaya devam edecekler. Bakanlığın asıl tercih ettiği ise ikinci senaryo olan hibrit eğitim modeli. Bu modele göre, haftalık 40 saatlik dersler 20 saate indirilecek. Sınıflarda öğrenci sayısı azaltılacak. Öğrenciler bölünerek pazartesi-çarşamba-cuma ve salı-perşembe-cumartesi okula gelecek.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın yeni eğitim dönemi için hazırlıkları devam ederken özel okullar da kendi planlarını hazırladılar. TED Genel Müdürü Sevinç Atabey her türlü senaryoya karşı hazırlık yaptıklarını belirterek, “Yüz yüze olması en büyük isteğimiz. Dünyada online lise modelleri uygulanmaya başlandı. Biz de olası durumlara karşı “karma model” denilen bir kısım yüz yüze, bir kısım uzaktan eğitimi düşünüyoruz. Çocukların değişimli geldiğini düşünerek seyreltilmiş sınıf modeline geçeceğiz. Evde devam edip, ertesi gün yüz yüze devam etmesini planlıyoruz. Diğer planımız da belli, bir süre uzaktan eğitim devam ederse temel dersler dediğimiz akademik derslerle birlikte görsel sanatlar, sanat, spor ve müzik ile ilgili daha aktif online kullanım sağlamak. Uzaktan beden eğitimi dersleri planlıyoruz” açıklamalarında bulundu.

İsteyen evde isteyen sınıfta takip edebilecek

Bilfen Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanvekili Fatih Öztürk sınıfları tek kişilik sıralara çevirdiklerini, sınıflardaki dolapları çıkartarak metrekareleri büyüttüklerini söyledi. Aksoy, “Okullar açılsa bile çocuklar isterlerse aynı dersi evde, uzaktan takip edecek, isterse yüz yüze izleyecek. O anki sağlık durumuna göre hareket edeceğiz. Yeni sınıfları 20 kişide dondurduk. Yeni bir yemekhane düzenine geçiyoruz. 2-3 parti halinde yemekler yenecek. Bir kısım öğrenci paket olarak sınıfta yemeğini alacak. Milli Eğitim Bakanlığı onaylarsa ders saatlerini kısaltabiliriz. Uygulamalı derslerde temas halinde sıkıntı yaşanabilir. Kendi pandemi bilim sağlık kurulumuzu oluşturduk” dedi.

“17 Ağustos itibarıyla yüz yüze eğitime geçmeye hazırız”

Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü olan Özlem Dağ tüm hazırlıkları tamamladıklarını ve 17 Ağustos itibarıyla tamamen yüz yüze eğitime geçmeye hazır olduklarını aktardı. Okul servislerinin de sosyal mesafe ve hijyen kurallarına göre düzenleneceğini söyleyen Dağ, “Uzaktan eğitime geçilmeden hemen önce, pandemi açıklandığında servislerimizde yapılan nano gümüş iyon temizliği, okullar açıldıktan sonra da düzenli olarak devam edecek. İlkokul kademesinden itibaren tüm öğrencilerimiz ise maske veya siperlik kullanacak. Kampüslere giriş yapan herkesin ateşi ölçülecek. Yemekhanelerimizde yeni oturma düzeni oluşturuldu. Bahçelerimize sosyal mesafe çizgileri çizdik. Eğer süreç yüz yüze ve uzaktan eğitim birlikte yani hibrit eğitime geçilecek şekilde ilerlerlerse; uzaktan eğitim ve yüz yüze eğitimi birlikte yürütmeye de hazırız” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
Günün Karikatürü Tümü

Günün önemli haber ve videoları WhatsApp kutunuzda! Telefon numaranızı yazın, hemen abone olun...

12
az bulutlu
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:14
Güneş 05:48
Öğle 12:51
İkindi 16:39
Akşam 19:45
Yatsı 21:12

Gelişmelerden Haberdar Olun

@