DOLAR
32,37 +0.15
EURO
35,00 -0.27
ALTIN
2.325,44 +0.22
BIST
9.080 +3.10
BITCOIN
70.979 +1.52
12

Katalonya'da oylama sona erdi

Katalonya'da oylama sona erdi, anketler sıkı yarışa işaret ediyor ilk etapta üç yönlü bir beraberlik olacağını gösteriyor

DÜNYA 15.02.2021, 15:01
Katalonya'da oylama sona erdi

İspanya'nın Katalonya bölgesinde Pazar günü yapılan oylamalar ve çıkış anketleri son derece sıkı bir yarış olduğunu gösteriyor.

Yerel televizyon kanalı TV3 adına yürütülen bir anket, liderliği ele geçirmek ve siyasi durumu bağımsızlık hareketinden uzaklaştırmak umuduyla Sosyalistlerin ikinci sırada yer alacağını öne sürüyor. Önde sol ayrılıkçı grup Katalonya Cumhuriyetçi Solu (ERC) var.

El Periodico gazetesi tarafından yayınlanan bir başka anket, Sosyalistler, ERC ve sağcı ayrılıkçı grup Catalonia için Bir Arada arasında üç yönlü bir bağ olduğunu gösteriyor.

Durum ne olursa olsun, ayrılıkçı bloğun başka bir çoğunluğu güvence altına almaya çalıştığı bir koalisyon kaçınılmaz görünüyor.

Resmi sayım şu anda devam ediyor.

Kesin sonuçların Pazar gecesi geç veya Pazartesi sabahı erken saatlerde alınması bekleniyor.

Bölgenin bir pandeminin ortasında ilk oyları, güvenlik önlemlerinin neden olduğu uzun sıralara rağmen sorunsuz geçti.

Ancak COVID-19 için pozitif olanlara ve karantinadaki diğer kişilere ayrılan oylamanın son saatinde, sandık merkezleri günün geri kalanına kıyasla nispeten boştu.

Sandık merkezlerinde çalışanlar, eldivenler, plastik örtüler, gözlükler, yüz siperleri ve çift maskeler gibi tam kişisel koruyucu ekipman giydiklerinden, olay benzeri görülmemişti.

Katılım, 2017'deki son bölgesel seçimlerden önemli ölçüde azalmış gibi görünüyor. Ancak, o yıl, Katalan hükümetinin tek taraflı bağımsızlık ilanının ve İspanyol merkezi hükümetinin bölgenin kontrolünü ele geçirmek ve siyasi tutuklama yönündeki manevrasının ardından rekor katılım oldu. liderler.

Sandıklar kapanmadan iki saat önce, seçmenlerin% 46'sı oy kullandı - 2017'de aynı zamana göre yüzde 22 puan daha düşük.

Postayla gönderilen oy pusulaları bu yıl rekor seviyeye ulaştı ve bu, şahsen oylamadaki büyük düşüşü bir dereceye kadar telafi edecek.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
Günün Karikatürü Tümü

Günün önemli haber ve videoları WhatsApp kutunuzda! Telefon numaranızı yazın, hemen abone olun...

12
az bulutlu
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:07
Güneş 06:32
Öğle 12:59
İkindi 16:29
Akşam 19:15
Yatsı 20:35

Gelişmelerden Haberdar Olun

@