DOLAR
32,52 0.00
EURO
34,93 +0.14
ALTIN
2.421,53 +1.74
BIST
10.046 -0.37
BITCOIN
57.771 -4.19
12

İsrail’in namaz kılan cemaate saldırısına tepkiler çığ gibi

İsrail polisinin Mescid-i Aksa’daki Kıble Mescidi’nde namaz kılan cemaate plastik mermili, ses bombalı saldırısına tepkiler çığ gibi büyüdü.

DÜNYA 08.05.2021, 00:05 08.05.2021, 00:05
İsrail’in namaz kılan cemaate saldırısına tepkiler çığ gibi

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, İsrail’in Mescid-i Aksa’da cemaate saldırmasına ilişkin, “Bu gece, Mescid-i Aksa’da, namaz kılan cemaate saldırı açık bir devlet terörüdür. Şiddet ve zulüm eken barış ve huzur biçemez. Mescid-i Aksa’daki terörü lanetliyorum.” ifadesini kullandı.

Şentop, Twitter’daki hesabından, İsrail polisinin Mescid-i Aksa’da cemaate saldırmasına tepki gösterdi.

Her Ramazanda olduğu gibi İsrail’in, şiddet ve zulmünün arttığı günlere şahitlik edildiğini belirten Şentop, “Bu gece, Mescid-i Aksa’da, namaz kılan cemaate saldırı açık bir devlet terörüdür. Şiddet ve zulüm eken barış ve huzur biçemez. Mescid-i Aksa’daki terörü lanetliyorum.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, saldırıyı kınayarak, “İsrail devleti Filistin topraklarında insanlık ve savaş suçu işlemektedir.Dünya bu işgal ve hukuksuzluğa göz yumdukça zulmünü devam ettirecektir. Hiçbir kutsala saygısı olmayan İsrail’in ilk kıblemiz Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırılarını şiddetle kınıyorum. Derhal durdurulmalıdır” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, İsrail polisinin, işgal altındaki Doğu Kudüs’ün Eski Şehir bölgesindeki Mescid-i Aksa’da cemaate saldırmasına tepki gösterdi. Kalın, Twitter hesabından ilişkin şunları kaydetti:

“İsrail polisinin Mescid-i Aksa’ya girerek ses bombalarıyla saldırmasını şiddetle kınıyoruz. Mübarek Ramazan günlerinde hiçbir kutsala saygısı olmayan İsrail işgal güçleri Mescid-i Aksa’yı derhal terk etmelidir. Bu menfur ve pervasız saldırılar derhal durmalıdır.”

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da saldırıyı kınayarak, “İlk kıblemiz Mescid-i Aksa’ya bu akşam yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum. İsrail’in Mübarek Ramazan’da ibadet eden masumları hedef alması insanlık dışı bir olay. Yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyorum. Filistin halkının haklı davasının her daim yanındayız.” ifadelerini kullandı.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İsrail’in Mescid-i Aksa’ya düzenlediği baskına tepki gösterdi. Çelik, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, şunları kaydetti:

“Harem-i Şerif, tüm Müslümanların kutsal mabedidir. İsrail hükümetinin mübarek Ramazan ayında Müslümanların mabedine yaptığı saygısızlığı ve Filistinlilere uyguladığı şiddeti kınıyoruz.”

İsrail’in Mescidi Aksa’nın hukuki statüsüne saygı duyması ve uluslararası yükümlülüklerine uygun davranması gerektiğini belirten Çelik, Filistinlilerin din ve vicdan özgürlüklerinin sonuna kadar yanında olduklarını vurguladı.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
Günün Karikatürü Tümü

Günün önemli haber ve videoları WhatsApp kutunuzda! Telefon numaranızı yazın, hemen abone olun...

12
az bulutlu
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Namaz Vakti 02 Mayıs 2024
İmsak 04:04
Güneş 05:40
Öğle 12:51
İkindi 16:40
Akşam 19:51
Yatsı 21:21

Gelişmelerden Haberdar Olun

@