DOLAR
32,58 +0.03
EURO
34,93 +0.07
ALTIN
2.429,79 -0.01
BIST
9.645 -0.50
BITCOIN
66.620 -0.34
12

İsrail güçleri Kudüs’te Filistinlilere saldırdı

İsrail polisi, işgal altındaki Doğu Kudüs’ün Eski Şehir bölgesinin Şam Kapısı ile Şeyh Cerrah Mahallesinde Filistinlilere saldırdı. Vahşi saldırıda 18 kişi yaralandı. Öte yandan, ABD merkezli Gazetecileri Koruma Komitesi (CPJ), olayları takip eden 8 gazetecinin İsrail polisi ve askerleri tarafından yaralandığını bildirdi.

DÜNYA 13.05.2021, 00:32
İsrail güçleri Kudüs’te Filistinlilere saldırdı

Doğu Kudüs’ün Eski Şehir bölgesinde bulunan Mescid-i Aksa’da kılınan yatsı namazından sonra Şam Kapısı’nda toplanan Filistinliler, İsrail polisinin müdahalesine maruz kaldı.

Öte yandan Şeyh Cerrah Mahallesinde de İsrail polisi evlerinden çıkarılma tehdidiyle karşı karşıya olan Filistinlilere saldırdı.

Filistin Kızılayı’ndan yapılan yazılı açıklamada, İsrail polisinin, Şam Kapısı ile Şeyh Cerrah Mahallesinde Filistinlilere ses bombaları, plastik mermi, göz yaşartıcı gaz ve toplumsal olaylara müdahale araçlarıyla (TOMA) saldırdığı belirtildi.

Açıklamada, 10’u plastik mermiyle olmak üzere 18 Filistinlinin İsrail polislerinin müdahalesinde yaralandığı belirtildi.

İsrail polisinin Şam Kapısı ve Şeyh Cerrah Mahallesindeki saldırıları devam ediyor.

Şehit sayısı 65’e yükseldi

Öte yandan, İsrail’in abluka altındaki Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda 2’si çocuk 9 Filistinlinin daha hayatını kaybetmesiyle şehit sayısı 65’e ulaştı.

8 gazeteciyi de yaraladılar

ABD merkezli Gazetecileri Koruma Komitesi (CPJ) işgal altındaki Doğu Kudüs’te çatışmaları takip eden en az 8 gazetecinin İsrail polisi ve askerleri tarafından yaralandığını bildirdi.

CPJ, yaptığı yazılı açıklamada, “İsrail makamları, güvenlik güçlerinin, protestoları takip eden gazetecilere zarar vermemesini sağlamalı ve gazetecileri plastik mermi ile vuran polis memurlarıyla askerlerin saldırılarını araştırmalı.” ifadelerine yer verdi.

CPJ’nin Orta Doğu ve Kuzey Afrika Temsilcisi Ignacio Miguel Delgado, açıklamada, “Gazeteciler, İsrail güvenlik güçlerinin onları plastik mermilerle pervasızca vuracağından korkmadan Kudüs’teki gösterileri takip edebilmelidir.” değerlendirmesini yaptı.

Gazetecilerin sosyal medya paylaşımlarına ve çalıştıkları medya kuruluşlarının haberlerine göre, İsrail güvenlik güçlerinin 7-10 Mayıs tarihleri arasında, Kudüs’teki Tapınak Tepesi kompleksinde ve Mescid-i Aksa’daki protestoları takip eden en az 8 yerel ve uluslararası gazeteciyi yaraladığı kaydedildi.

Açıklamada, 7 Mayıs’ta Anadolu Ajansı (AA) Orta Doğu Haberleri Editörü Turgut Alp Boyraz ile AA foto muhabiri Mostafa Alkharouf ve AA kameramanı Faiz Abu Rmeleh’in de İsrail askerleri tarafından atılan plastik mermilerle çeşitli yerlerinden yaralandıkları bilgisine yer verildi.

Aynı gün Saleh Zighari, Atta Awisat ve Abd al-Aafu Zughayer adlı Filistinli gazetecilerin de yaralandıkları belirtildi.

Açıklamanın devamında, İsrail polisinin 10 Mayıs’ta da Alkharouf ve Abu Rmeleh’in yanı sıra AA muhabiri Esat Fırat’ın da yine plastik mermilerle yaralanmasına neden olduğu kaydedildi.

Yaralı gazeteci sayısı, iki bölgesel basın özgürlüğü grubu olan Skeyes Medya ve Kültürel Özgürlük Merkezi ile MADA Kalkınma ve Medya Özgürlüğü Merkezinin yaptığı yazılı basın açıklamaları ile de doğrulandı.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
Günün Karikatürü Tümü

Günün önemli haber ve videoları WhatsApp kutunuzda! Telefon numaranızı yazın, hemen abone olun...

12
az bulutlu
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:51
Öğle 12:52
İkindi 16:38
Akşam 19:43
Yatsı 21:10

Gelişmelerden Haberdar Olun

@