DOLAR
32,49 -0.16
EURO
34,98 +0.40
ALTIN
2.432,35 +0.38
BIST
9.717 -0.05
BITCOIN
64.243 -1.16
12

İsrail Filistinlilere ait 150 zeytin ağacını söktü

Filistinli çiftçi Muhammed ed-Diyk, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Salfit iline bağlı Kefr ed-Diyk köyünde ailesine ait 150 zeytin ağacının İsrail güçlerince söküldüğünü söyledi.

DÜNYA 10.06.2021, 03:19
İsrail Filistinlilere ait 150 zeytin ağacını söktü

Batı Şeria'da İsrail'in yasadışı bir şekilde uyguladığı Yahudi yerleşim projelerinin bir diğer ayağı da bölgede yaşayan Filistinlileri evlerinden uzaklaştırırken bir yandan da gelir kaynaklarını ellerinden almak. Son yaşanan ağaç katliamının da İsrail güçleri tarafından bölgeyi sit alanı ilan ederek Yahudi yerleşimlere imkan sağlamak amacıyla gerçekleştirildiği belirtiliyor.

İsrail güçlerinin, işgal altındaki Batı Şeria'da Filistinlilere ait 150 zeytin ağacını söktüğü belirtildi.

Filistinli çiftçi Muhammed ed-Diyk, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Salfit iline bağlı Kefr ed-Diyk köyünde ailesine ait 150 zeytin ağacının İsrail güçlerince söküldüğünü söyledi.

Diyk, söz konusu zeytin ağaçlarının 10 yıllık olduğunu ve İsrail güçlerinin söküme gerekçe olarak ağaçların "doğal sit alanına" dikildiği iddiasında bulunduğunu aktardı.

Filistinliler, İsrail yönetiminin Batı Şeria'daki bazı bölgeleri "doğal sit alanı" ilan ederek buraların kontrolünü ele geçirmeyi ve yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerinin inşasına zemin hazırlamayı amaçladığını söylüyor.

İsrail'in 1967'de işgal ettiği Batı Şeria'da 250'den fazla yasa dışıYahudi yerleşim birimi bulunuyor. Bu yerlerde ikamet eden 400 binden fazla Yahudi yerleşimci, Batı Şeria'da işgal altında yaşayan Filistinliler için hayatı daha da zor hâle getiriyor.

Uluslararası hukuk, işgal altındaki topraklarda bulunan tüm Yahudi yerleşim birimlerini yasa dışı olarak görüyor.

İsrail, Ramallah'ta Filistinlilere hizmet sunan bir sağlık merkezini kapattı

Öte yandan İsrail'in, işgal altındaki Batı Şeria'nın Ramallah kentinde Filistinlilere sağlık hizmeti sunan sivil toplum kuruluşlarından Sağlık Çalışma Komiteleri Genel Merkezi'ne baskın düzenlediği ve kurumu "güvenlik" gerekçesiyle 6 ay süreyle kapattığı bildirildi.

Sağlık Çalışma Komitelerinden yapılan açıklamada, İsrail ordusuna bağlı güçlerin, Ramallah'ın Sath Merhaba bölgesindeki genel merkezine baskın düzenlediği kaydedildi.

Açıklamada, genel merkezdeki kapıları söken İsrail güçlerinin, içerde bulunan bazı araç ve gereçleri imha ettiği ve bilgisayarlara el koyduğu ifade edildi.

İsrail askerlerinin, Sağlık Çalışma Komitelerine ait iki dairenin, acilen 6 ay süreyle kapatılması ve çalışanların ofislere girmesinin yasaklanmasına ilişkin kararı asarak dış kapıyı mühürlediği belirtilen açıklamada, İsrail makamlarının kapatma kararını "güvenlik gerekçesiyle" aldığını iddia ettiği kaydedildi.

Açıklamada, Filistinlilere sağlık hizmeti sunan Filistin sağlık kurumlarının hedef alındığına işaret edilerek, söz konusu karar kınandı.

Filistinlilere sağlık alanında hizmet sunan önde gelen sivil toplum kuruluşlarından Sağlık Çalışma Komitelerinin, Gazze ve Batı Şeria'nın birçok noktasında şubesi bulunuyor.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
Günün Karikatürü Tümü

Günün önemli haber ve videoları WhatsApp kutunuzda! Telefon numaranızı yazın, hemen abone olun...

12
az bulutlu
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:49
Öğle 12:52
İkindi 16:39
Akşam 19:44
Yatsı 21:11

Gelişmelerden Haberdar Olun

@