DOLAR
32,39 +0.21
EURO
35,08 -0.10
ALTIN
2.325,93 +0.24
BIST
9.140 +0.66
BITCOIN
70.200 -1.2
12

İsrail'de yeni bir antik insan türü bulundu

İsrail'de bilim insanları yeni bir antik insan türü keşfetti. Ramla kenti yakınlarında yürütülen çalışmalarda 100 bin yıldan daha uzun bir süre önce yaşamış ve daha önce keşfedilmemiş bir insan türü bulunduğu duyuruldu.

DÜNYA 26.06.2021, 01:49
İsrail'de yeni bir antik insan türü bulundu

Araştırma ekibi, bulunan kalıntının Avrupa'da Neandertallere ve Asya'daki diğer insanlara kıyasla daha eski bir türden geldiğini düşünüyor. Bilim insanları keşfe "Nesher Ramla Homo Type" adını verdiklerini belirtirken, bunların çok eski bir insan grubunun son üyelerinden olduğu ihtimali üzerinde duruluyor.

"400 bin yıl önce Yakın Doğu'da bulundular"

Tel Aviv Üniversitesi'nden Dr. Hila May, yapılan çalışmanın insanlığın gelişimine ışık tuttuğunu belirtti. May, yeni bulunan türün yerel bir grup olduğunu ifade ederken, Nesher Ramla Homo grubunun ilk üyelerinin yaklaşık 400 bin yıl önce Yakın Doğu’da bulunduğunu vurguladı.

Dr. May ayrıca, bu insanların Neandertallerin ataları olabileceğini öne sürdü.

Buluntular, 140 bin ila 120 bin yıl önce yaşamış bir bireye ait kısmi bir kafatası ve çeneden oluşuyor. Ayrıntılar Science dergisinde yayınlandı.

Neandertallerin ataları olduğu düşünülüyor

Bugün Arap ve Yahudi nüfusunun yaşadığı İsrail’in orta bölümünde bulunan Ramla, Filistin bölgesindeki konumu nedeniyle önemli bir sosyal ve ticari merkez olmuş ve asırlar boyu pek çok kez el değiştirmişti.

Bu insanların Neandertallerin ataları olduğunu düşünen May, "Avrupalı Neandertal aslında burada Levant’ta ortaya çıktı ve diğer insan gruplarıyla çiftleşerek Avrupa’ya göç etti" ifadelerini kullandı.

Nesher Ramla kalıntıları, tarih öncesi insanların uğrak yeri bir bölgede, eskiden bir düden olarak kullanılan yerde bulunduğunu söyleyen araştırmacılar, bölgedeki taş alet ve av hayvanı kemiklerinin bölgenin avlanılan bir yer olduğunu gösterdiğine dikkat çekti.

Kudüs İbrani Üniversitesi’nden Dr. Yossi Zaidner’in analizine göre, bu aletler, zamanın modern insanlarının aletlerini yaptığı şekilde üretildi.

Zaidner, "Arkaik insanların normalde Homo sapiens ile ilişkilendirilen aletleri kullanması şaşırtıcıydı. Bu, iki grup arasında etkileşim olduğunu gösteriyor" dedi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
Günün Karikatürü Tümü

Günün önemli haber ve videoları WhatsApp kutunuzda! Telefon numaranızı yazın, hemen abone olun...

12
az bulutlu
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:05
Güneş 06:30
Öğle 12:58
İkindi 16:30
Akşam 19:16
Yatsı 20:36

Gelişmelerden Haberdar Olun

@