DOLAR
32,32 +0.21
EURO
35,08 -0.15
ALTIN
2.279,98 +0.11
BIST
9.018 +2.39
BITCOIN
70.800 +1.24
12

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a büyük övgü

“Ülkesini en az Mustafa Kemal Atatürk’ün yönettiği zaman kadar yönetmiş ve Türkiye’nin fizyonomisini değiştirmiştir"

DÜNYA 12.07.2021, 16:14 12.07.2021, 16:21
Cumhurbaşkanı Erdoğan’a büyük övgü

Çoğunlukla Türk-Yunan ilişkileri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşulduğu mülakatta, Dendias iki ülke arasındaki sorunların “Kendi hedeflerine ulaşmasında başarılı ve bölgede önemli bir lider” olarak gördüğü Erdoğan ile Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’in yüz yüze yapacağı görüşmeyle çözülebileceğine inandığını söyledi.

“Erdoğan, ülkesini en az Atatürk kadar yönetti”

Dendias, Erdoğan ile ilgili şunları söyledi:

“Türkiye’nin izlediği siyasete bakış açıları ne olursa olsun, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan bölgede önemli bir unsurdur. Ülkesini en az Mustafa Kemal Atatürk’ün yönettiği zaman kadar yönetmiş ve Türkiye’nin fizyonomisini değiştirmiştir.”

“Hayatında birçok başarı elde etmiş”

Dendias, Erdoğan ile son olarak Cumhurbaşkanlığı’nda görüştüğünü, ancak daha önceden de Strasbourg ziyaretlerinde Mevlüt Çavuşoğlu sayesinde birkaç kez görüşme fırsatı bulduğunu belirtti. “Erdoğan’ın bireysel düzeyde misafirperver ve cana yakın bir kişiliğe sahip olduğunu söyleyebilirim. Hayatında birçok başarı elde etmiş bir insan. Kendisiyle konuşurken Erdoğan’ın hayatına nereden başladığını; ülkesinin fizyonomisini nasıl değiştirdiğini; nasıl güçlü bir hale getirdiğini göz önünde bulundurmamız gerekir” ifadelerini kullandı.

“Öngörülemez olduğunu söylemem”

Erdoğan’ın “öngörülmez” olduğu yolundaki görüşlere katılmadığını da söyleyen Dendias “Bu gibi görüşlerin, izlediği siyaset için kendisine yararlı olduğunu düşünse bile, öngörülemez olduğunu söylemem. Belki çoğumuz katılmasak da Erdoğan’ı kendi stratejisini ve kişisel değerlerini hedef alan biri olarak görüyorum.” dedi.

‘Erdoğan ve Miçotakis yüz yüze görüşmeli’

Yunan Dışişleri Bakanı Dendias, iki ülke arasındaki sorunların çözümü için bir ümit varsa onun da Erdoğan ile Miçotakis arasında yüz yüze yapılacak bir görüşmeyle olacağına inanıyor.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
Günün Karikatürü Tümü

Günün önemli haber ve videoları WhatsApp kutunuzda! Telefon numaranızı yazın, hemen abone olun...

12
az bulutlu
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:07
Güneş 06:32
Öğle 12:59
İkindi 16:29
Akşam 19:15
Yatsı 20:35

Gelişmelerden Haberdar Olun

@