DOLAR
32,56 +0.04
EURO
35,04 +0.51
ALTIN
2.426,30 +0.13
BIST
9.722 0.00
BITCOIN
64.545 -2.94
12

ABD'de 'tanımlanamayan cisimler' gizemini koruyor

ABD Kuzey Kuvvetleri Komutanlığı, düşürülen cisimlerin enkazlarını bulamadığı için arama çalışmalarını sonlandırdı.

DÜNYA 19.02.2023, 14:20
ABD'de 'tanımlanamayan cisimler' gizemini koruyor

ABD Kuzey Kuvvetleri Komutanlığı (NORTHCOM), Amerikan hava sahası içinde düşürdükleri cisimlerin enkazlarını bulamayınca arama çalışmalarına son verdi.

NORTHCOM'dan yapılan yazılı açıklamada, Kanada sınırındaki Huron Gölü üzerinde, 10 ve 12 Şubat'ta düşürülen nesnelerden herhangi birinin enkazına rastlanmadığından arama faaliyetlerinin sonlandırıldığı belirtildi.

Açıklamada, "ABD ordusu, federal kurumlar ve Kanadalı ortaklar, hava görüntüleri, yüzey sensörleri ve yüzey altı taramaları dahil olmak üzere çeşitli yetenekler kullanarak her alanda sistematik aramalar yaptı, fakat enkazların yerini belirleyemedi." ifadelerine yer verildi.

Kuzey Kutbu koşulları ve deniz buzu kaynaklı aksaklıkların, söz konusu bölgedeki arama operasyonlarına son verme kararının verilmesinde etkili olduğu, uçuş operasyonlarının bugün sona ermesinin ardından hava güvenliğiyle ilgili sınırlamaların kaldırılacağı kaydedildi.

Biden: Ne olduğunu henüz bilmiyoruz

ABD Başkanı Joe Biden geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada ABD askerinin Çin balonu olduğu iddia edilen uçan nesneyi indirmesinin ardından hava sahalarının daha sıkı bir şekilde gözlendiğini belirterek, "Ancak düşürülen diğer üç cismin ne olduğunu henüz bilmiyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

Çin "Casus Balonu" ve ABD hava sahasındaki nesneler

ABD ordusu, daha önce Montana üzerinde tespit ettiği Çin'e ait bir yüksek irtifa balonunu 4 Şubat'ta South Carolina kıyılarında vurmuştu. Pentagon, 10 Şubat'ta Alaska üzerinde tanımlanamayan bir cisim düşürmüştü. ABD ordusu, 12 Şubat'ta ise Kanada sınırındaki Huron Gölü üzerinde uçan tanımlanamayan bir cismi düşürmüştü.

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, 11 Şubat'ta da ABD ile işbirliği içinde ülkesinin Yukon bölgesi üzerindeki bir cismi düşürdüklerini açıklamıştı.

Böylece ABD ordusu 8 gün içinde, biri Çin'e ait yüksek irtifa balonu, 3'ü tanımlanmayan cisim olmak üzere 4 hava unsurunu düşürdü. Amerikan kamuoyunda hava sahasındaki uçan cisimler gündem olmaya devam ediyor.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
Günün Karikatürü Tümü

Günün önemli haber ve videoları WhatsApp kutunuzda! Telefon numaranızı yazın, hemen abone olun...

12
az bulutlu
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:49
Öğle 12:52
İkindi 16:39
Akşam 19:44
Yatsı 21:11

Gelişmelerden Haberdar Olun

@