DOLAR
32,54 -0.05
EURO
34,92 +0.06
ALTIN
2.433,51 +0.14
BIST
9.645 0.00
BITCOIN
66.897 +0.09
12

Omicron varyantını keşfeden doktordan ilginç itiraf

Doktor Coetzee ''Hastalığın hafif geçtiğini söylediğim için beni eleştirdiler ve saldırdılar'' ifadesini kullanırken birçok bilim insanı ve siyasetçinin kendisine virüsün gidişatı ile ilgili yalan söylemesini istediğini açıkladı.

SAĞLIK 10.02.2022, 22:19
Omicron varyantını keşfeden doktordan ilginç itiraf

Dünya çapında 5.7 milyondan fazla insanın ölümüne sebep olan COVID-19, ilk olarak Kasım ayında ortaya çıkan Omicron varyantıyla etkisini artırmaya devam ediyor. Virüsü ilk tespit etmeyi başaran bilim insanlarından olan Güney Afrikalı Dr. Angelique Coetzee, yaşadıklarını ve yalan söylemeye zorlandığını ilk kez açık açık anlattı.

''Siyasetçilerden ve bilim insanlarından baskı geldi''

İngiliz Daily Telegraph’a konuşan Dr. Coetzee, “Dünya genelindeki siyasetçilerden ve bilim insanlarından hastalığın olduğundan çok daha kötüymüş gibi göründüğünü söylemem yönünde baskı oluştu. Benden Omicron varyantının hafif olarak tanımlamamam istendi” dedi.

''Beni eleştirdiler ve saldırdılar''

Omicron varyantının ülkesinde hafif semptomlar gösterdiğine dikkat çeken Dr. Coetzee, “Güney Afrika’da olmayan bilim insanları ve siyasetçiler benimle iletişime geçerek bu hastalığın çok ciddi bir hastalık olduğunu söylediler ve hastalığın hafif geçtiğini söylediğim için beni eleştirdiler ve saldırdılar” dedi.

''Lütfen bunun hafif bir hastalık olmadığını söyle''

Dr. Coetzee, “Güney Afrika’da bu hafif bir hastalık fakat siyasetçiler bunun çok ciddi bir hastalık olduğunu söylememi istediler. Avrupalı siyasetçiler ve bilim insanları, ‘Lütfen bunun hafif bir hastalık olmadığını söyle’ dediler” yorumunu yaptı.

''Omicron varyantını küçümsemekle suçladılar''

Hastalığın aşı olmayanlar için çok daha ciddi olduğuna dikkat çeken Dr. Coetzee, “Beni yalancılıkla ve Omicron varyantını küçümsemekle suçladılar. Onlara göre 38 mutasyon geçiren bir hastalığın hafif geçmesine imkan yoktu” dedi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
Günün Karikatürü Tümü

Günün önemli haber ve videoları WhatsApp kutunuzda! Telefon numaranızı yazın, hemen abone olun...

12
az bulutlu
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:51
Öğle 12:52
İkindi 16:38
Akşam 19:43
Yatsı 21:10

Gelişmelerden Haberdar Olun

@