DOLAR
32,60 +0.38
EURO
34,80 +0.17
ALTIN
2.497,16 +0.51
BIST
9.525 0.00
BITCOIN
64.749 +6.21
12

Üniversitelerde 'Paradigma' değişiyor: 6. Sivil Strateji Sempozyumu Gerçekleştirildi

6.Sivil Strateji Sempozyumu; Marmara Üniversitesi, Sivil Toplum Merkez Üssü (STMÜ) , Kent Sorunları ve Yerel Yönetimler Araşrma ve Uygulama Merkezi (KEYEM) , Ekonomik ve Kültürel İş Birliği Platformu (EKİP), Sivil Strateji Derneği paydaşlığında 8-9 Aralık tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirildi.

Gündem 15.12.2022, 15:41 15.12.2022, 15:58
Üniversitelerde 'Paradigma' değişiyor: 6. Sivil Strateji Sempozyumu Gerçekleştirildi

Marmara Üniversitesi, Sivil Toplum Merkez Üssü (STMÜ) , Kent Sorunları ve Yerel Yönetimler Araştırma ve Uygulama Merkezi (KEYEM) , Ekonomik ve Kültürel İş Birliği Platformu (EKİP) , Sivil Strateji Derneği paydaşlığında İstanbul’da gerçekleştirilen 6.Sivil Strateji Sempozyumu; sivil toplum, yönetişim, stratejik yönetim ve kamu yönetimi alanında araştırmacıları, akademisyenleri, sivil toplum kuruluşlarından temsilcileri, özel sektör temsilcilerini ve kamu yönetiminden bürokratları bir araya getirdi.

“İş Birliğine Odaklan, Değişimi Başlat” mottosu ile 6.Sivil Strateji Sempozyumu saat 10:00’da Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yüksel Demirkaya ve Sivil Toplum Merkez Üssü Temsil Heyeti Üyesi Ömer Faruk Terzi’nin yaptığı açılış konuşması ile başladı.

STMÜ Temsil Heyeti Üyesi Ömer Faruk Terzi konuşmasında, “Birbirimize destek olarak çok iyi işler yapabiliriz. Bu bizim geçmişimizde kökümüzde var. Devlet bizim ülke bizim vatan bizim bunun için birlikte daha iyisini yapabiliriz.Bu süreçte Akademik akıldan mutlaka istifade edilmesi gerekir. STMÜ ile akademi ve sivil toplumu bir paydada buluşturarak işbirliğinden doğacak güçten hep birlikte istifade edebileceğimiz bir zemin oluşturmayı hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Sektörler Arası Sivil Toplum ve Sektörler Arası İş Birliği Stratejileri” konulu ilk panel, STMÜ Temsil Heyeti Üyesi Ömer Faruk Terzi, Sivil Toplum İlişkileri Genel Müdürü Ahmet Türköz, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Dr. Öğr. Üyesi. Roza Süleymanoğlu Dinçer, Yazar-Yönetmen Okan Özbay ve Girişimci İş Adamları Vakıf Başkanı NEGMAR Denizcilik Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Koç’un katılımları ile gerçekleştirildi.

İlk panelde Sivil Toplum Kuruluşları ile Özel Sektör ve Kamu Arasındaki İş Birliğine Bakış, İş İşleri Bakanlığı Sivil Toplum İlişkileri Genel Müdürlüğü'nün Sivil Topluma Bakışı, Belediyeler ve Sivil Toplum, Türkiye’de Sivil Toplum Kuruluşları ile Kamu İş Birliğinin Sivil Toplumun Geleceği Açısından Değerlendirilmesi, Dijital Uyum Kapsamında Sivil Toplumun İhtiyaçları ve Girişimciliğin İkinci Adımı konuları değerlendirildi.

8 Aralık tarihinde başlayan 6.Sivil Strateji Sempozyumu’nun ilk gününde 5 oturum gerçekleştirildi. Toplamda 21 oturum ve 111 konuşmacının katkılarıyla Göztepe Yerleşkesinde gerçekleşen sempozyum 9 Aralık’ta tamamlanacaktır. Sempozyuma çok sayıda özel sektör ve kamu sektöründen iş insanları, STK mensupları, akademisyenler ve öğrenciler büyük ilgi ile katılım sağladı.

SivilToplum Merkez Üssü (STMÜ)

STK’ları değişimde katalizör olmaya teşvik etmek için konumlandık. STK’ların anlamlı, ölçeklenebilir ve sürdürülebilir etki elde etmelerine yardımcı olmak için tüm sosyal sınıfları kuşatan, işbirliğine açık, ilkeli, alanında söz sahibi bir kuruluş olmayı hedefliyoruz. Yaptığımız çalışmaların merkezinde insanlar ve Sivil Toplum kuruluşları var. Akademik çalışmalar ve yayınlar, saha araştırmaları, ölçme ve değerlendirme, danışmanlık ve eğitim, kariyer planlama ve sosyal girişimcilik, kalite yönetim sistemleri gibi özelleşmiş hizmet alanlarında, sivil toplum odağında kalarak bilimsel yöntem ve etik değerler ışığında bireylere ve kurumlara rehber olmayı amaçlıyoruz.

Hizmet Birimlerimiz;

Sivil Toplum Düşünce Enstitüsü, STK Metre,
Sivil Toplum Gelişim Akademisi, Sivil Toplum Proje Ofisi,
Sivil Toplum Kariyer Merkezi,
Sivil Toplum Kuluçka Merkezi,
Sivil Toplum Burs ve Araştırma Destekleri Merkezi

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
Günün Karikatürü Tümü

Günün önemli haber ve videoları WhatsApp kutunuzda! Telefon numaranızı yazın, hemen abone olun...

12
az bulutlu
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 05:58
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:38
Yatsı 21:03

Gelişmelerden Haberdar Olun

@