DOLAR
32,57 +0.08
EURO
35,04 +0.57
ALTIN
2.435,42 +0.50
BIST
9.778 +0.58
BITCOIN
64.210 -4.01
12

Özel yurtlara zam sınırı getirildi

Yükseköğrenim Özel Barınma Hizmetleri Yönetmeliği Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Gençlik ve Spor Bakanlığı, özel yükseköğrenim yurtlarına yapılacak fiyat artışına sınırlama getirdi. Yapılabilecek en yüksek zam oranı Yİ-ÜFE ve TÜFE toplamının yarısına eklenecek 5 puandan fazla olamayacak.

Genel 09.09.2022, 16:35
Özel yurtlara zam sınırı getirildi

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan yüksek öğrenim özel barınma hizmetleri yönetmeliğiyle gerçek veya tüzel kişiler tarafından özel barınma kurumu açılmasına, işletilmesine ve denetimine esaslar belirlendi.

Buna göre, yurtlar, aylık barınma hizmeti ücretini her yıl temmuz ayı sonuna kadar belirleyerek bulunduğu ildeki gençlik ve spor il müdürlüğüne bildirilecek. Yeni açılan yurtların, aylık barınma hizmeti ücretini açıldıktan sonra bir ay içinde belirleyerek il müdürlüğüne bildirmesi gerekecek.

Bildirilen ve il müdürlüğünce onaylanan ücretin üzerinde ücret alınamayacak.

En yüksek zam oranı nasıl hesaplanacak?

Barınma hizmeti ücretine yapılacak en yüksek zam oranı, bir önceki öğretim yılında il müdürlüğüne bildirilen ücrete temmuz ayında açıklanmış olan 12 aylık ortalama “(Yİ-ÜFE ile TÜFE’nin toplamının yarısı) oranına beş puan daha eklendiğinde bulunan orandan daha fazla olamayacak.

Kayıtlı öğrencilerin zam oranı hesaplanırken de kaydın yenilendiği tarih baz alınacak. Ancak öğrencilerin ders yılı bitmeden kuruma kayıt yenileme başvurusunda bulunması gerekecek.

Depozito ne kadar olacak?

Kurumlar barınma hizmeti ücretinin bir aylık kısmına tekabül eden miktarda depozito alabilecek. Öğrencinin kuruma verdiği zararı karşılamaması veya barınma hizmeti ücretini ödemeden kurumdan ayrılması durumunda bu zarar ve barınma hizmeti ücreti depozitodan mahsup edilecek.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
Günün Karikatürü Tümü

Günün önemli haber ve videoları WhatsApp kutunuzda! Telefon numaranızı yazın, hemen abone olun...

12
az bulutlu
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:49
Öğle 12:52
İkindi 16:39
Akşam 19:44
Yatsı 21:11

Gelişmelerden Haberdar Olun

@