DOLAR
32,50 +0.08
EURO
34,78 -0.12
ALTIN
2.496,45 +0.48
BIST
9.693 +1.77
BITCOIN
63.840 -1.48
12

Bahardan bu yana 4. ölüm

Bahar aylarıyla birlikte yeniden ortaya çıkan kene can almaya devam ediyor. Uzmanların tüm uyarılarına rağmen vücuduna yapışan keneyi kendisi çıkaran 45 yaşındaki Halil İbrahim Karaman, bir süre sonra rahatsızlanınca hastaneye başvurdu.

Genel 22.06.2021, 01:38
Bahardan bu yana 4. ölüm

Gümüşhane'nin Köse ilçesinde, vücuduna yapışan keneyi kendisi çıkaran Halil İbrahim Karaman (45),Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı sonucu hayatını kaybetti. Karaman ile birlikte Gümüşhane'de bahar aylarından bu yana KKKA'dan ölenlerin sayısı 4'e yükseldi.

Köse ilçesine bağlı Özbeyli köyünde çiftçilik yapan Halil İbrahim Karaman, bir süre önce tarlasında çalıştıktan sonra akşam eve geldiğinde vücuduna kene yapıştığını gördü. Keneyi kendisi çıkaran Karaman, ateş, bulantı ve kusma şikâyetleri baş gösterince Kelkit İlçe Devlet Hastanesi'ne müracaat etti.

Burada yapılan ilk müdahalenin ardından KKKA hastalığı teşhisi konulan Karaman, ileri tetkik ve tedavi için Trabzon Farabi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Bir süredir burada tedavi gören Karaman, dün akşam saatlerinde hayatını kaybetti. Bahar aylarından bu yana 60'dan fazla KKKA vakasının görüldüğü Gümüşhane'de 3 kişi Şiran ilçesinden, 1 kişi de Köse ilçesinden olmak üzere toplam 4 kişi hayatını kaybetti.

'En yakın sağlık kuruluşuna müracaat edin'

KKKA ile ilgili Sağlık Müdürlüğü'nün internet sitesinde vatandaşlar şöyle uyarıldı: "Vatandaşlarımızın; bağ, bahçe, tarla, mera, ahır, açık araziye çıkarken uzun kollu, kapalı, açık renkli elbise giymeleri, pantolon paçalarını çorap içine almaları, açık alanlarda, piknikte yere örtü sererek oturmaları, eve döndüklerinde kendilerinin ve çocuklarının vücutlarında özellikle kulak arkası, koltuk altı, kasık bölgesi ya da parmak arası gibi kıvrım bölgelerinde kene araştırması yapmaları, kene tespiti durumunda kesinlikle çıplak elle dokunmadan, ezmeden, cımbız, bez, poşet yardımıyla çıkarmaya çalışmaları, çıkaramayacaklarsa en yakın sağlık kuruluşuna müracaat etmeleri, 10 gün süreyle kendi sağlık durumlarını izlemeleri, ani olarak ortaya çıkan ateş, halsizlik, üşüme, titreme, baş ağrısı, kas-eklem ağrısı, bulantı, kusma, ishal, durumlarında hiç vakit kaybetmeden en yakın hastaneye başvurmaları önem arz etmektedir."

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
Günün Karikatürü Tümü

Günün önemli haber ve videoları WhatsApp kutunuzda! Telefon numaranızı yazın, hemen abone olun...

12
az bulutlu
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:25
Güneş 05:56
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:39
Yatsı 21:04

Gelişmelerden Haberdar Olun

@