DOLAR
32,60 +0.39
EURO
34,81 +0.21
ALTIN
2.489,68 +0.21
BIST
9.463 -0.64
BITCOIN
65.449 +3.72
12

Alkollü sürücüye ödül gibi ceza!

Bursa'da, otomobilin karşı yönden gelen 2 otomobile çarptığı, 43 yaşındaki Sedat Karakuş ile 58 yaşındaki Adeviye Erener'in hayatını kaybedip, 3 kişinin de yaralandığı kazaya ilişkin davada karar çıktı. Kazada 2.76 promil alkollü olduğu belirlenen tutuklu sanık otomobil sürücüsü 36 yaşındaki Fatih Karaca, 'Taksirle bir veya birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına sebep olmak' suçundan 10 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı

Genel 30.05.2023, 13:45
Alkollü sürücüye ödül gibi ceza!

Bursa'da kaza, 2021 Temmuz'da, Gemlik ilçesi Kumla Mahallesi'nde meydana geldi. Hatalı sollama yapan Fatih Karaca (36) yönetimindeki otomobil, karşı yönden gelen Erdeniz Kösemen'in kullandığı ve Sedat Karakuş'un (43) sürücüsü olduğu otomobillere çarptı.

Kaza sonrası araçta sıkıştılar

Sedat Karakuş, yanındaki eşi Selda Karakuş (47), oğlu Metehan Karakuş (14) ve teyzesi Adeviye Erener (58) otomobilde sıkıştı.

2 kişi hayatını kaybetti

İtfaiye ekipleri tarafından çıkarılan 4 kişiden otomobil sürücüsü Sedat Karakuş'un hayatını kaybettiği belirlendi. Selda Karakuş, Metehan Karakuş, Adeviye Erener ile Fatih Karaca'nın kullandığı otomobildeki Arif Yeşilbaş, ambulanslarla hastanelere kaldırıldı. Yaralılardan Adeviye Erener de tedaviye alındığı hastanede doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamadı.

Almanya'dan tatile gelmişlerdi

Kazada ölen Sedat Karakuş'un ailesiyle Almanya'dan Gemlik'e tatile geldiği, Adeviye Erener'in de kazadan kısa süre önce Türkiye'ye kesin dönüş yaptığı öğrenildi.

3.5 ay sonra tahliye edildi

Kazanın ardından gözaltına alınıp tutuklanan Fatih Karaca, 3.5 ay cezaevinde kaldıktan sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

10 ay sonra yeniden tutuklandı

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturmasında, hakkında, 'Taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma' suçlamasıyla Bursa 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açılan Karaca, yargılama sürerken, serbest bırakıldıktan 10 ay sonra yeniden tutuklandı.

Sanık için uyuşturucu ve alkol iddiası

Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasında, tutuklu sanık Fatih Karaca ve avukatıyla, kazada oğlu ve baldızı ölen Vedat Karakuş hazır bulundu. Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya katılan ölenlerin yakınlarının avukatı, sanığın olay yerine gelmeden kaza atlattığını ancak buna rağmen yola devam ettiğini öne sürdü. Sanığın, uyuşturucu ve alkolün etkisindeyken araç kullandığını iddia eden avukat, 'Olası kasıtla ölüme neden olma' suçundan indirim uygulanmaksızın hüküm kurulmasını talep etti.

Vedat Karakuş da şikayetçi olduğunu belirterek, sanığın cezalandırılmasını istedi. Sanığın avukatı ise müvekkilinin olayda asli kusurlu olmadığını, kazanın kendi şeridindeyken meydana geldiğini öne sürüp, beraatini ve tahliyesini talep etti.

"Uyuşturucu kullanmadım, alkollüydüm"

Karar öncesi son sözü sorulan sanık Fatih Karaca, olay günü uyuşturucu kullanmadığını öne sürerek, "O gün hızlı olduğum ve alkollü olduğumu kabul ediyorum. O gün esrar içerek araç kullanmadım. Sentetik uyuşturucu almam. Vücudumda çıktığı söylenen esrarı, olaydan bir gün önce almıştım. Üzerimde ve arabamda herhangi bir uyuşturucu çıkmamıştır. Böyle bir olaya neden olduğum için pişmanım. Beraatime karar verilmesini istiyorum" dedi.

10 yıl 8 ay hapis verildi

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, kaza sırasında 2.76 promil alkollü olduğu belirlenen sanığı, 'Taksirle bir veya birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma' suçundan 8 yıl hapisle cezalandırdı. Sanığın eylemini bilinçli taksirle gerçekleştirdiği gerekçesiyle, cezada artırım yapan mahkeme heyeti, Fatih Karaca´ya 10 yıl 8 ay hapis cezası verdi, tutukluluk halinin devamına hükmetti.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
Günün Karikatürü Tümü

Günün önemli haber ve videoları WhatsApp kutunuzda! Telefon numaranızı yazın, hemen abone olun...

12
az bulutlu
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 05:58
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:38
Yatsı 21:03

Gelişmelerden Haberdar Olun

@