DOLAR
32,35 +0.28
EURO
35,12 -0.04
ALTIN
2.311,00 +1.47
BIST
9.080 +3.10
BITCOIN
70.500 +2.59
12

Dünyanın dört bir yanından liderler katılacak

96 yaşında hayatını kaybeden İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in cenaze töreni yarın gerçekleşecek. Dünyanın dört bir yanından liderlerin ve çok sayıda insanın katılmasının beklendiği tören için hangi önlemler alındı?

DÜNYA 18.09.2022, 15:30
Dünyanın dört bir yanından liderler katılacak

Kraliçe 2. Elizabeth'in yarın gerçekleşecek cenaze töreni öncesinde binlerce kişi Kraliçe'nin naaşını görmek için kuyrukta beklemeye devam ediyor.

Londra'da ise cenaze töreni öncesinde sıkı güvenlik önlemleri alınıyor.

Cenaze törenine dünyanın dört bir yanından aralarında Japonya İmparatoru, krallar ve kraliçeler, ABD Başkanı ve onlarca ülkenin devlet başkanlarının katılması bekleniyor.

BBC'nin haberine göre, ülkenin istihbarat örgütleri MI5 ve GCHQ, polisin terörle mücadele şubesi ile iş birliği içinde çalışıyor, Londra Emniyet Müdürlüğü'ne İngiltere'nin dört bir yanından takviye güçler geliyor, askeri personel ve sivil görevliler dirlik ve düzeni koruma planında üzerlerine düşen rollere hazırlanıyor.

Hükümet, kuyrukların düzenini sürdürmeye yardımcı olmak üzere özel güvenlik şirketlerinden yüzlerce görevli getirtti. Salı gününden bu yana ayrıca 1500 askeri personel de başkentte görev yapıyor. Askeri bir helikopterin parlamentonun da bulunduğu Westminster bölgesinin üzerinde gezindiği görülebiliyor.

Devlet Başkanları bugünden itibaren Londra'ya gelmeye başlıyor. Aralarında Japonya İmparatoru Naruhito, Avrupa ülkelerinden, Tonga ve Butan'dan kral ve kraliçeler, Katar Emiri ve onlarca ülkenin devlet başkanı olacak.

Özellikle güvenlik riski yüksek görülen liderler arasında ABD Başkanı Joe Biden, İsrail Devlet Başkanı Isaac Herzog da var. Her bir ülkenin güvenlik örgütlerinin ayrı ayrı kaygıları var.

Londra Emniyet Müdürlüğü yetkilisi Stuart Cundy bu tür durumlarda liderleri korumakla görevli ekiplerle iş birliğine çok alışkın olduklarını söylüyor.

Devlet Başkanları pazar gecesi Kral 3. Charles'ın vereceği davete katılacaklar. Pazartesi günü ise hep birlikte Westminster Kilisesi'ndeki cenaze törenine gidecekler.

Başta polis, bütün liderlerin İngiltere hükümeti tarafından temin edilecek araçlarla kiliseye götürülmesini istiyordu ama bu planlar gözden geçirilip değişikliğe uğradı. ABD Başkanı Biden'a özel zırhlı aracını kullanma izni verildi ve bazı diğer devlet başkanları da kendi araçlarını kullanacak.

Tören öncesinde kilise çevresindeki çok geniş bir alan iyice kontrol edilecek. Her bir kör nokta ve görünmeyen alan görünür hale getirilecek, kontrol edilip kapatılacak. Her bir lamba direği açılıp denetlenecek. El yapımı bir patlayıcı yerleştirilebilecek her yere bakılacak. Patlayıcı kokusu alan köpekler kilise ve çevresinde defalarca gezdirilecek.

Cenaze töreni sabahı damlardaki polis sayısı iyice artırılacak. Güvenli alanın çevresine silahlı polisler çok göze batmayacak şekilde yerleştirilecek ve ordunun özel komandı birimi SAS de ihtiyaç halinde müdahaleye hazır bekleyecek.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
Günün Karikatürü Tümü

Günün önemli haber ve videoları WhatsApp kutunuzda! Telefon numaranızı yazın, hemen abone olun...

12
az bulutlu
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:07
Güneş 06:32
Öğle 12:59
İkindi 16:29
Akşam 19:15
Yatsı 20:35

Gelişmelerden Haberdar Olun

@