-->
Mevzu TV | Mevzu sadece haber değildir.

WhatsApp reklamlanıyor: Alternatifler neler?

TEKNOLOJİ

Yanlış duymadınız. Bir süredir WhatsApp’ın reklam göstereceği konuşuluyordu. Ancak ne zaman olacağı bilinmiyordu. Facebook’un bünyesine katılmasıyla birçok değişikliğe uğrayan popüler mesajlaşma uygulaması, şimdi de gelecek yeni bir güncelleme ile reklamları bünyesine katıyor.

Birçok kullanıcının sevdiği uygulamalarda takılırken reklam engeliyle karşılaşması sinir bozucu bir hale gelmişti. Kullanıcıları 2012 yılından beri memnun eden ve veri gizliliği konusunda başarılı bulunan WhatsApp, bu kararıyla beraber birçok kullanıcıyı kaybedecek gibi duruyor.

Zira reklamları bünyesine katıyor olması kullanıcıların da verilerini bir noktada topluyor anlamına geliyor. Bu hamle ile eski güvenirliğini kaybedecek olan popüler mesajlaşma uygulamasının ilerleyen günlerdeki hamleleri merakla bekleniyor.

Peki reklamlar uygulamanın içinde nasıl yer alacak?

Facebook’un ve Instagram’ın ardından 24 saat içinde kaybolan hikayeler WhatsApp için de gelmiş, ‘’Durum’’ özelliği olarak adlandırılmıştı. Diğerler uygulamalardaki gibi popüler hale gelemeyen WhatsApp Durum özelliğine eklenecek reklamlar, ilerleyen günlerde yayınlanacak bir güncelleme ile kullanıcılara sunuluyor olacak.

Bu haberin ardından kullanıcılar WhatsApp’a alternatifler aramaya başladı. Bunlar arasında Telegram, Viber, Line, Talk ve Skype gibi alternatifler bulunuyor. Elbette ülkelere göre de bu alternatifler de değişebiliyor. Örneğin Türkiye'de Turkcell’in Bip mesajlaşma uygulaması da diğer alternatifler arasında yer alıyor. Eğer reklam görmek istemiyorsanız, WhatsApp’a alternatif uygulamalara geçiş yapmanız gerekiyor.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.