-->
Mevzu TV | Mevzu sadece haber değildir.

Güncel Koronavirüs Verileri

SAĞLIK

Sağlık Bakanlığı, Türkiye'deki güncel koronavirüs istatistiklerini paylaşmak için yeni bir uygulama geliştirdi.

Sağlık Bakanlığı ülkemizde etkisini gösteren koronavirüs hakkında son gelişmeleri kamuoyu ile paylaşıyor. Türkiye’de koronavirüs vaka sayısının kaç olduğu, hasta sayısı ve iyileşen hasta sayıları açıklandı. İşte Türkiye’deki güncel koronavirüs vaka sayıları…

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını ülkemize de sıçradı. Sağlık Bakanlığı’mız salgının önüne geçebilmek için birçok önlem alırken, Bakan Fahrettin Koca da kamuoyunu bilgilendirmek adına her gün açıklamalarda bulunuyor. Bakan Koca bundan sonra vaka sayısını, yaşamını yitirenlerin sayısını ve iyileşenlerin sayısını gün gün belirten bir grafik oluşturacaklarını ve bu grafiğin Sağlık Bakanlığı’nın resmi web adresinden yayınlanacağını duyurdu. İşte Türkiye’deki güncel koronavirüs vaka sayısı, vefat eden kişi sayısı ve iyileşen sayısı…

Koronavirüse karşı topyekün çalışan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kamuoyunun daha kolay ve net bilgilere ulaşması için yeni bir uygulamayı hayata geçireceklerini açıkladı. Sağlık Bakanlığı resmi web sitesi üzerinden yayınlanacak olan grafikte Türkiye’deki güncel koronavirüs vaka sayısı, test yapılan kişi sayısı, hastalanan kişi sayısı ve vefat eden kişi sayısı kamuoyuna anlık olarak sunulmuş olacak. Yeni uygulama hakkında açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Bundan sonraki dönemde düzenli bir şekilde ekranda gördüğünüz şekliyle hem toplam hasta sayısını, test sayısını, kaybettiğimiz vaka sayısını, yoğun bakımda olan hasta sayısını, entübe yani solunum cihazına bağlı olan hasta sayısını ve iyileşen hasta sayısını dijital ortamda her gün güncellenerek kamuoyu ile paylaşmış olacağız’’ açıklamalarında bulundu.

Bakan Koca, tüm verilerin bulunduğu tabloyu ekranlara göstererek, ‘’Grafik şeklinde vaka sayısını görüyorsunuz. Aşağıda ise kaybettiğimiz vakaları. İkinci bir tabloda da günlük olan değişimi yine test sayısı, vaka sayısı ve kaybettiğimiz vaka sayısını dijital ortamda göstereceğimiz ve güncel olarak her gün kamuoyu ile paylaşacağımız tabloyu da buradan söylemek istiyorum’’ ifadelerini kullandı.

Koronavirüsün pozitif çıktığı kişiler hakkında açıklamalarda bulunan Bakan Koca, "Bir hastamız 65 yaşında, 8 gün yoğun bakımda kalan bir hastamızdı. O hastamız dün itibarıyla taburcu oldu. Yine bir hastamız erkek, 60 yaşında. O da bugün itibarıyla taburcu olmuş oldu. Yoğun bakım şartlarında 7 gün kadar kalıp sonra taburcu ettiğimiz bir hasta olduğunu, yani bu arada yoğun bakım şartlarında olan hastaların da iyileşme durumlarını söylemiş oluyorum, yaşları 60'ın üzerinde olmasına rağmen. O nedenle erken dönemde müdehalenin yapılmasının önemli olduğunu ve bulaşıcılığın, temasın minimalize edilmesi gerektiğini, herkesin özellikle evine ve hatta odasına kendisini izole ederek bir dönem için bunu sağlamasının son derece önemli olduğunu tekrar hatırlatmak istiyorum’’ diyerek sözlerine son verdi.

Türkiye Koronavirüs Güncel Sayıları (26 Mart 2020)

Vaka sayısı: 2.433 Ölüm sayısı: 59
Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.