-->
Mevzu TV | Mevzu sadece haber değildir.

Google'ın geliştirdiği model ile meme kanserine çözüm bulunacak!

SAĞLIK

Google’ın geliştirdiği DeepMind’in gerçekten de başarılı olduğunu biliyorsunuz. Şirket geliştirdiği yapay zekanın hayat kurtarıcı bir görev üstlenmesini istiyor.

Geliştirdiği yapay zekayı meme kanserinin teşhis edilmesinde kullanmayı planlayan Google, meme kanserinin erken teşhis edilmesi için uğraşıyor. Nature dergisinde yayınlanan yene bir rapora göre, şirketin geliştirdiği yapay zeka modeli meme kanserinin teşhisinde oldukça başarılı duruyor.

Bu buluş doktorların yerini almaktan ziyade onların işlerini daha da kolaylaştırması adına geliştiriliyor. Google'a göre , dijital mamografi günümüzde meme kanseri taramasının en yaygın yöntemi olarak gösteriliyor. Ancak bakıldığında meme kanserinin teşhisi ve erken müdahale edilmesi pek de kolay değil.

Google'ın geliştirdiği model ile meme kanseri erken teşhis edilebilir

Google da bu eski makinelerin teşhislerini hızlandırmak ve sonuçlara daha kesin ulaşmak için, çalışmalar yaptı. Bu çalışmalar kapsamında İngiltere’den 76 bin kadın üzerinde, ABD’de ise 15 binden fazla kadının üzerinde gerçekleştirilen araştırma, binlerce veriye dayanıyor. Google’ın geliştirdiği bu yapay zeka modelinde, yanlış teşhislerin yüzde 5,7 oranında azaldığı görüldü.

Google, yapay zekasının, hasta geçmişlerine ve önceki testlerine erişebilen ve bu başarıyı daha da etkileyici hale getiren gerçek doktorlara oranla daha az bilgiye erişebildiğini belirtiyor. Hastaların bekleme sürelerini kısaltacak ve daha doğru sonuçlar ile teşhisi kolaylaştırabilecek bu sistem meme kanserinin kökünü kurtarabilecek önemli bir adım olarak görülüyor.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.