-->
Mevzu TV | Mevzu sadece haber değildir.

Ordu'da otoparklar yoğun bakıma dönüştürülecek

GÜNLÜK MEVZULAR

Ordu İl Pandemi Kurulu, artış gösteren vaka sayılarına karşı ek tedbirler aldı.

Koronavirüs vaka sayılarının en çok artış gösterdiği illerden biri olan Ordu'da ek tedbirler alınmaya başlanıldı.

Ordu İl Pandemi Kurulu, Vali Tuncay Sonel başkanlığında, vatandaşların korunması ve salgının yayılmasının önlenmesi amacıyla ek tedbirler aldı.

Toplantıda alınan karara göre, Ordu Devlet Hastanesi'nde prefabrik binada bulunan poliklinikler kapatılarak ilave yoğun bakıma dönüştürülecek. Alınan kararlar kapsamında hastanenin personel otoparkına da yoğun bakım inşa edilecek.

Alınan kararlardan bir diğeri ise Ordu Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi binasında yer alan yemekhanenin boşaltılmasına ve yoğun bakım hizmet servisine dönüştürülmesine karar verildi.

Ayrıca kentte bulunan Altınordu İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Ordu Verem Savaş Dispanseri hizmet binalarının boşaltılarak, yataklı servis ve yoğun bakım oluşturmak üzere Eğitim Araştırma Hastanesi'ne tahsis edilmesine karar verildi.

Ordu'da yer alan hastanelerde acil durum dışında ameliyat yapılmamasına karar verildi. Ameliyathaneler yalnızca acil cerrahi girişimler yapılacak şekilde düzenlenecek.

Personel ihtiyacı duyulması halinde ise Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında çeşitli kurumlarda çalışan personeller, İl Sağlık Müdürlüğü'nce ihtiyaç duyulan alanlarda çalıştırılacak.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.