-->
Mevzu TV | Mevzu sadece haber değildir.

Koca, İstanbul'daki yeni koronavirüs önlemlerini açıkladı!

GÜNLÜK MEVZULAR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul'da planlanan yeni önlemler hakkında açıklama yapıyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Vali Ali Yerlikaya ve belediye başkanları ile görüşmesinin ardından önemli açıklamalar yapıyor.

İstanbul'da 28 ilçede yüzde elli oranında vaka sayısında artış olduğunu belirten Koca, mümkün olduğunca evden çalışmalası gerektiğini ifade etti. 

"Salgınla savaş tek başına kurumların gücüyle kazanılamaz. Desteğinize daha önce olmadığı kadar ihtiyacımız var." diyen Koca, "Dışarı çıkma mecburiyeti olmayanlar, lütfen evde zaman geçirsin." ifadesini kullandı. Ayrıca ek sefer düzenlemesi getirmeyi planladıklarını belirten Koca, ''"İstanbul'da otobüs, metrobüs ve tramvay seferlerine ek seferler konulması, saat düzenlemesi yapılması gündeme getirilmiştir." dedi.

Açıklamasına şu şekilde devam eden Koca:

''Ulaşımda, AVM ve pazarlarda sadece denetimle yetinilemez. Uzmanların ve yetkililerin uygun düzenlemelerin yapılmasını talep edeceğiz. Sizden kuralcı olmanızı rica ediyorum. Uzun süre gösterdiğimiz başarıyı maalesef sürdüremedik, gelinen nokta daha kuralcı ve disiplinli olmamızı zorunlu kılmaktadır.'' dedi.

5 gün boyunca İstanbul'da olacağını belirten Koca, ''Ekiplerimizle hizmet operasyon kapasitesi gözden geçirildi, güçlüyüz. Asıl başarı hastanelerimize daha az ihtiyaç duymaktır.Vaka sayılarındaki artıştan daha güçlü bir uyarı düşünemiyoruz.'' dedi.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.