-->
Mevzu TV | Mevzu sadece haber değildir.

Elazığ'da 4 bin 600 bina yıkılacak

GÜNLÜK MEVZULAR

Elazığ'da 4 bin 600 hasarlı bina yıkılacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Elazığ genelinde hasar tespit çalışmalarının yüzde 85'inin tamamlandığını belirterek, il genelinde ağır hasarlı 4 bin 600 binanın yıkılacağını ifade etti.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Mustafa Paşa Mahallesi'nde drone ile yapılan çekimler ve lazer tarayıcılarla gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili incelemelerde bulundu.

İlde yürütülen çalışmalarda gelinen aşamaya ilişkin gazetecilere açıklama yapan Kurum, bugün itibarıyla Elazığ'daki hasar tespit çalışmalarında 150 yıkık, 4 bin 552 ağır, 1779 orta hasarlı bina tespit edildiğini bildirdi. Kurum, "Yaklaşık 40 bin binamızın tespitini yaptık. Elazığ genelinde hasar tespit çalışmalarının yüzde 85'ini tamamlamış bulunmaktayız. İnşallah yarın itibarıyla hasar tespitin büyük bölümünü tamamlamış olacağız." diye konuştu.

Sivrice ve Maden ilçe merkezlerinde hasar tespit çalışmalarının tamamlandığını, köylerinde ise tespitin devam ettiğini anlatan Kurum, il genelinde ağır hasarlı 107 binanın yıkımını tamamladıklarını aktardı.

10 bin konutluk proje çalışması başladı

Bakan Kurum, konu ile ilgili şunları söyledi: "Sürsürü Mahallesinde yıkım çalışmaları tamamlanma aşamasına geldi. Bütün binalar yıkıldı. Hızla Abdullah Paşa ve Mustafa Paşa mahallelerinde yerinde yapacağımız, il için çok önemli olduğunu düşündüğümüz kentsel dönüşüm çalışmasını sürdürüyoruz. Bu alanlarda hem yerden hem de drone ile havadan tespitler yapıyoruz. Bu sayede çatılarda ve binaların göremediğimiz alanlarındaki hasarı drone ile tespit ediyoruz. Drone hassas veri vermekte."

Elâzığ’da belirledikleri Yemişlik, Zafran ve Çatalçeşme mevkisindeki rezerv alanlarda toplamda 10 bin konutluk proje çalışmasını başlattıklarını dile getiren Kurum, Sürsürü ve Mustafa Paşa mahallelerindeki proje çalışmalarında sona gelindiğini, hızlı şekilde kalıcı konutlarla ilgili çalışmayı sürdürdüklerini belirtti.

441 bina acil yıkılmalı

Depremden en çok etkilenen mahallelerin Mustafa Paşa ve Sürsürü olduğunu, Abdullah Paşa Mahallesi'nde de yapı stokunun oldukça kötü olduğunu vurgulayan Kurum, "2 bin konutluk bir yapı stoku var. Akşam vatandaşları orada da bilgilendireceğiz. Hızlı şekilde bu çalışmaları yapıp, kalıcı konutların inşallah inşasını yapacağız." diye konuştu. Kurum, Mustafa Paşa'da iki enkazın bulunduğunu, vefat eden vatandaşların olduğunu hatırlatarak, burada da yıkım çalışmalarının devam ettiğini aktardı. "Bu alanda 30 binanın acil şekilde yıkımını gerçekleştirdik. 100 bina yıkımı yapacağız. Bu yıkımları gerçekleştirip, inşallah şubat ayı sonu, mart ayı başında da inşa faaliyetleri tüm belirlediğimiz alanlarda başlayacak." diyen Kurum, vatandaşların yaralarını hızlı şekilde saracaklarını kaydetti. Çok acil yıkılması gereken 441 bina olduğunu ifade eden Kurum, önceliklerinin kentsel dönüşüm alanları ve ağır hasarlı binaların yıkımı olduğunu vurguladı.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.