-->
Mevzu TV | Mevzu sadece haber değildir.

AK Partili Turan duyurdu: Alaattin Çakıcı'ya soruşturma

GÜNLÜK MEVZULAR

AK Parti Başkanvekili Bülent Turan, Alaattin Çakıcı'ya soruşturma açıldığını duyurdu.

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu tehdit eden Alaattin Çakıcı hakkında savcılığın soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Turan yaptığı açıklamada "Savcılık gerekli soruşturmayı başlattı. İlgililerden edindiğim bilgi budur" diyen Turan şöyle devam etti: "Hakaret, tehdit, kötü söz kimden gelirse kime karşı yapılırsa bu yanlıştır doğru değildir. Hukuk çerçevesinde gereği yapılmalıdır. Hukuk AK Parti'nin değişmez ilkesidir, ilkesel duruşumuz budur. Kişilere bağlı hakaret tehdit olmaması gerekir." dedi.

Mevzu Neydi?

Alaattin Çakıcı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na tehditler ve hakaretler içeren bir mektup yayınlamıştı

Twitter hesabından 4 sayfalık bir yazının fotoğraflarını paylaşarak Kılıçdaroğlu'na yönelik "Dürzü, akıllı ol, seni fasulye çubuğu ile, bakla kazığı ile tanıştırırım" ifadelerini kullanmıştı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu grup konuşmasında, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli için “Çok sık eleştiriyor CHP’yi, ona o görev verilmiş bekçilik yaptığı için” demiş ve “Mafya liderlerini, uyuşturucu kaçakçıları serbest bırakıp düşünce suçlularını hapsetmekten vazgeçecek misin?” diye sormuştu.

Kılıçdaroğlu’nun bu sözlerinin ardından Çakıcı, Twitter hesabı üzerinden paylaştığı yazılı açıklamasında, CHP liderine “Akıllı ol”, “Vatan hainleri ile Bahçeli’yi bir kefeye koyarsan hayatının hatasını yaparsın” gibi tehdit içerikli ifadelerle seslenmişti. 

Çakıcı'nın paylaşımı üzerine açıklama yapan Kılıçdaroğlu, "Erdoğan'ı eleştiriyorum, Bahçeli cevap veriyor. Bahçeli'yi eleştiriyorum, yeraltı dünyasının bir lideri cevap veriyor. Ya şu Türkiye'nin geldiği hale bakın. Hukukun olmadığı, hukukun ihlal edildiği, devlette liyakatin çöktüğü, yargının olmadığı yerde bir süre sonra devlet organize suç örgütü haline dönüşebilir. Bana cevap verecek olan Sayın Bahçeli'dir veya onun arkadaşlarıdır. Aralarındaki ilişki ne onu bilmiyoruz ama ciddiye alınacak bir olay değil. Hiç kimse unutmasın, bizim ruhumuzu oluşturan temel öge Kuvayımilliye'dir. Çakalların bulunduğu yerde hiç kimse ama hiç kimse bize bir şey söyleyemez" ifadelerini kullanmıştı.

Daha sonra Kemal Kılıçdaroğlu, Alaattin Çakıcı hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.