-->
Mevzu TV | Mevzu sadece haber değildir.

AB zirvesinde Türkiye'ye yaptırım görüşülecek

GÜNLÜK MEVZULAR

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Aralık ayında gerçekleşecek AB zirvesinde Türkiye'ye yaptırım ihtimali görüşülecek dedi.

Avrupa Birliği liderlerinin gerçekleştirdiği toplanının ardından konuşan Merkel, 10 Aralık'taki zirvede AB'nin Türkiye'ye yönelik yaptırımları konuşabileceğini belirtti.

Olaylar umduğumuz gibi gelişmedi

Doğu Akdeniz'de Yunanistan ve Fransa'yla yaşanan gerilimin artması sonucunda, yaz aylarından bu yana AB'nin yaptırımları gündeme almasını erteleyen ve Yunanistan ve Türkiye'nin kıta sahanlığı sorununu çözmesi için arabulucu olan Merkel, ilk kez yaptırımların gündeme gelebileceğini belirtti.

Gelişmelere göre karar verilecek

Türkiye'nin Navtex ilanlarını uzatmasıyla ilgili konuşan Merkel "Türkiye'nin tartışmalı sularda doğal gaz arayışını, 10 Aralık'ta yapılacak bir sonraki AB zirvesinde masaya yatırma konusunda uzlaştık. Bu konuda hiçbir soru işareti yok. O zamana kadar yaşanacak gelişmeleri izleyeceğiz ve ona göre bir karar vereceğiz. Şu an başka bir şey söyleyemem ama bugüne kadar olayların umduğumuz şekilde gelişmediğini söyleyebilirim." ifadelerini kullandı.

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Türkiye ve Yunanistan arasında yaşanan gerilim sonucunda Türkiye'ye yaptırım uygulanabileceğini belirterek. "Maalesef, her seferinde yeni provokasyonlar oluyor, yani bu Türkiye'ye bağlı. Aralık ayına kadar Türkiye'den bazı olumlu sinyaller gelmedikçe, Erdoğan'ın Kuzey Kıbrıs ziyareti gibi provokasyonlar devam ettikçe, aralık ayında AB liderlerinin zirvesinde çetin bir tartışma yaşanacak" dedi.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de yaşanan gerilimler ile AB ile arasının açıldığını vurgulayarak "Türkiye'nin, kendi davranışlarının AB'yle olan ayrışmayı büyüttüğünü anlamasının önemli olduğunu düşünüyoruz" demişti.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.