İsrail’in 10 Mayıs’tan bu yana abluka altındaki Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda ise 61’i çocuk, 36’sı kadın olmak üzere 212 kişi şehit oldu, 1400 kişi yaralandı.
Son olarakta Katar Kızılayı Derneği Gazze Merkezi İsrail tarafından bombalandı.
Dışişleri Bakanlığı, Katar Kızılayı Derneği Gazze Merkezi’nin İsrail tarafından bombalanmasını şiddetle kınadı.
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç, Katar Kızılayı Derneği Gazze Genel Merkezi’nin İsrail tarafından bombalanması ve Şeyh Hamad Bin Halife Al Sani Hastanesi’nin zarar görmesine yol açan İsrail saldırılarını şiddetle kınadıklarını bildirdi.
Bilgiç, konuya ilişkin bir soruya cevabında, uluslararası insancıl hukukun açık bir ihlali olan bu menfur saldırılar neticesinde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar, dost ve kardeş Katar devleti ve halkına başsağlığı dileklerini iletti.
Uluslararası toplumu İsrail’in ayrımsız ve orantısız güç kullanımına son verilmesi ve uluslararası hukuka riayet etmeye zorlanması için çabalarını artırmaya davet eden Bilgiç, “Katar Kızılayı Derneği Gazze Genel Merkezi’nin 17 Mayıs 2021 tarihinde İsrail tarafından bombalanması ile Şeyh Hamad Bin Halife Al Sani Hastanesi’nin zarar görmesine yol açan İsrail saldırılarını şiddetle kınıyoruz.” ifadelerini kullandı.