-->
Mevzu TV | Mevzu sadece haber değildir.

ABD ve Türk donanmaları Karadeniz'de ortak tatbikat yapıyor

Gündem

​​​​​​​ABD büyükelçisi, "NATO müttefikleri olarak, Avrupa ve Orta Doğu'da barış ve istikrara bağlılığımızı paylaşıyoruz" dedi

ABD büyükelçisi, "NATO müttefikleri olarak, Avrupa ve Orta Doğu'da barış ve istikrara bağlılığımızı paylaşıyoruz" diyor

ABD'nin Türkiye Büyükelçisi Perşembe günü Amerikan ve Türk güçlerinin düzenlediği ortak tatbikatları memnuniyetle karşıladı.

David Satterfield yaptığı açıklamada, "Amerikan Donanması gemileri USS Donald Cook ve USS Porter'ın Karadeniz'de Türk silahlı kuvvetleriyle tatbikat yapması için bu fırsatı memnuniyetle karşılıyoruz" dedi.

Büyükelçi Satterfield: Amerikan Donanmasına ait #USSDonaldCook ve #USSPorter ’ın, Türk Silahlı Kuvvetleri ile birlikte Karadeniz’de tatbikat yapmasını memnuniyetle karşılıyoruz. ➡️https://t.co/xPR87LV4Ni@USNavyEurope @TSKGnkur pic.twitter.com/xQlLwaGe3g

— U.S. Embassy Turkey (@USEmbassyTurkey) February 11, 2021

Deniz Kuvvetlerimize ait TCG TURGUTREİS ve TCG ORUÇREİS fırkateynlerimiz ile ABD’ye ait USS PORTER ve USS DONALD COOK muhripleri Karadeniz’de ikili deniz eğitimleri icra etti. https://t.co/RptMaRa04N pic.twitter.com/g2aeJO5bD2

— T.C. Millî Savunma Bakanlığı (@tcsavunma) February 10, 2021

NATO müttefikleri olarak, Avrupa ve Orta Doğu'da barış ve istikrara bağlılığımızı paylaşıyoruz. Ortak tatbikatlar güven oluşturur, iletişimi geliştirir ve Karadeniz ve daha geniş bölgede zaten güçlü olan güvenlik ortaklığımızı güçlendirir ”diye ekledi.

Açıklamaya göre, Arleigh Burke sınıfı güdümlü füze muhripleri USS Donald Cook, USS Porter ve Patrol Squadron 46'dan ABD Donanması P-8A, Türk fırkateynleri TCG Orucreis ve TCG Turgutreis ve iki Türk ile ortak hava ve yüzey tatbikatlarına katıldı. Keşif uçağının yanında F-16 savaşçıları.

Açıklamada, "Dört su üstü gemisi sabah erken saatlerde Karadeniz'de buluşarak tam bir birlikte çalışabilirliğe hazırlanmak için ABD Donanması’nın Türkiye ve NATO’nun bölgedeki işbirliğine olan bağlılığını gösterdi." Denildi.

Başkan Yardımcısı Gene Black ayrıca Türkiye'nin çok değerli bir müttefik ve Karadeniz'de ABD Donanması ile ortak operasyonları NATO ittifakının asimetrik avantajını güçlendiren NATO denizcilik ortağı olduğunu söyledi.

Kaynak Link AA

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.