-->
Mevzu TV | Mevzu sadece haber değildir.

ZMA sürüş ve atış testlerini başarıyla geçti!

Genel

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, yaptığı açıklamada, Kara Kuvvetleri Komutanlığı için başlatılan ZMA (Zırhlı Muharebe Aracı) Modernizasyon Projesi kapsamında, üretimi tamamlanan ön prototip üzerinde araç sürüş ve atış testlerinin başarılı şekilde gerçekleştirildiğini belirtti.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Twitter’dan, söz konusu proje kapsamında üretimi tamamlanan ön prototipe ilişkin paylaşım yaptı.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı için başlattıkları Zırhlı Muharebe Aracı (ZMA) Modernizasyon Projesi kapsamında, Aselsan ve FNSS Savunma iş birliğinde üretimi tamamlanan ön prototip ZMA üzerinde araç sürüş ve atış testlerinin başarılı şekilde gerçekleştirildiğini belirten Demir, “Proje kapsamında ilk etapta 133 adet ZMA aracı, yerli ve özgün çözümlerle modern silah sistemleri ve yüksek teknoloji görev ekipmanlarıyla donatılacak, beka kabiliyeti önemli ölçüde artırılacak ve kullanım ömrü uzatılmış olacak.” değerlendirmesinde bulundu.

1️⃣ Kara Kuvvetleri Komutanlığı için başlattığımız Zırhlı Muharebe Aracı Modernizasyon Projemiz kapsamında, @aselsan-@FNSS_Savunma işbirliğinde üretimi tamamlanan ön prototip #ZMA üzerinde araç sürüş ve atış testleri başarılı şekilde gerçekleştirildi. pic.twitter.com/OfgAfyhdyG

— Ismail Demir (@IsmailDemirSSB) May 30, 2021
Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.