-->
Mevzu TV | Mevzu sadece haber değildir.

Ramazan ayında koronavirüs tedbirleri nasıl olacak?

Genel

Koronavirüsle mücadelede gözler yeni haftada yarın ve salı günkü Bilim Kurulu ile Kabine toplantılarında olacak. Toplantılarda, pandemiyle ilgili önemli kararlar alınacak.

Ramazan ayının başlamasına az bir bir süre kala, artan koronavirüs vakaları endişeye yol açmış durumda.

1 Mart’ta başlayan normalleşme adımları sonrası, Türkiye genelinde koronavirüs vakaları arttı. 1 Mart’ta 9 bin 891 olan günlük vaka sayısı 10 Nisan’da 52 bin 676’ya ulaştı.

Pazartesi günü Bilim Kurulu, salı günü de Kabine Toplantısı var

Gözler ise bu hafta yapılacak iki önemli toplantıda olacak. İlk olarak Bilim Kurulu toplanırken, ardından da Kabine Toplantısı’nda Ramazan ayında uygulanacak önlemler değerlendirilecek

Pazartesi günü Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında Bilim Kurulu toplantısı gerçekleştirilecek. O toplantıda ülke genelindeki vaka artışları değerlendirilecek.

Son dönemde tespit edilen vakaların yüzde 85’i farklı varyantlardan oluşuyor. Bunun için mutasyonlu virüsün seyri enine boyuna analiz edilecek.

Bilim Kurulu’ndan bir gün sonra toplanacak Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nin öncelikli gündemi de yine koronavirüs olacak. Sağlık Bakanı Koca’nın sunum yapacağı toplantıda, Bilim Kurulu’nun tavsiye kararları kabine üyeleriyle paylaşılacak.

Yeni risk haritası çıkarılacak

İllerdeki yüz bin nüfusa karşılık gelen vaka sayısını gösteren harita üzerinde değerlendirme yapılacak, yeni risk haritası çıkarılacak.

Amaç, Ramazan ayını fırsat bilerek insan hareketliliğini azaltmak, vaka sayılarını düşürmek. Bu doğrultuda alınması planlanan ek tedbirler Kabine toplantısında görüşülecek, 81 ilde tedbirlere nasıl devam edileceğine karar verilecek.

Aşılama süreci değerlendirilecek

Koronavirüs aşılamaları da toplantının gündeminde olacak. Sağlık Bakanlığı’nın hedefi Temmuz ayına kadar 20 yaş üstünün tamamını aşılamak. Bu noktada, toplantılarda, Türkiye’deki son durum ve yol haritası üzerinde durulacak.

Çin, Almanya ve Rusya başta olmak üzere yurtdışından aşı tedariki ile yerli aşı çalışmaları ele alınacak.

Aşılamada son durum

Türkiye’nin Çin’den aldığı Sinovac ve Almanya’dan aldığı Pfizer/BioNtech aşıları vatandaşlara uygulanmaya devam ediyor. Bu kapsamda toplam 18 milyon 491 bin 718 aşı yapılırken bunların 10 milyon 905 bin 17’sini 1’inci doz, 7 milyon 586 bin 701’ini de ikinci doz aşılama oluşturdu.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.