-->
Mevzu TV | Mevzu sadece haber değildir.

Marmaris’te yangınla mücadele devam ediyor

Genel

Muğla’nın Marmaris ile Köyceğiz ilçelerindeki rüzgarın da etkisiyle geniş alana yayılan yangına havadan ve karadan müdahale devam ederken, bazı evler de tahliye edildi.

Tüm müdahalelere rağmen Türkiye’nin ciğerleri ne yazık ki yanmaya devam ediyor.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli,yaptığı açıklamada, “32 ilde 119 yangın kontrol altında, Antalya’da 2, Muğla’da 4 ve Tunceli’de 1 olmak üzere 7 yangın devam ediyor” dedi.

Muğla’da Armutalan Mahallesi Şirinyer mevkiindeki ormanlık alanda 5 gün önce çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle yayılarak İçmeler, Turunç, Osmaniye, Bayır, Çiftlik, Turgut, Hisarönü ve Orhaniye mahallelerinde de etkili oldu.

Ekipler, yangını kontrol altında tutmak için gece boyunca karadan çalışmasını sürdürdü. Sabahın ilk ışıklarıyla 2 ilçede de hava araçları çalışmalara yeniden başladı.

Bölgedeki bazı evler boşaltıldı.

Tehlikenin büyüdüğü yerlerde vatandaşların ikamet ettikleri bölgeden ayrılmaları için anonslar yapılıyor.

Azerbaycan’dan gelen ekip de söndürme çalışmalarına destek veriyor

Bölgeye sevk edilen helikopterler ile uçaklar yangınlara havadan müdahale ediyor.

Azerbaycan Olağanüstü Haller Bakanlığına bağlı 100 kişilik grup da Marmaris’te söndürme çalışmasına katılıyor. Büyükşehirler, çevre illerden gelen itfaiye, ve arama kurtarma ekipleri ile vatandaşlar da yangın söndürme çalışmalarına destek veriyor.

Bakanlar yangın bölgesinde

Köyceğiz ilçesi Ağla Mahallesi’ndeki ormanlık alanda başlayan ve geniş bir alana yayılan yangının da kontrol altına alınması için havadan ve karadan müdahale sürdürülüyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli yangın bölgelerinde incelemelerini sürdürüyor.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.