-->
Mevzu TV | Mevzu sadece haber değildir.

Kanal İstanbul’un başlangıç tarihi netleşti!

Genel

Bittiğinde Türkiye’yi lojistik bir üs haline getirecek Kanal İstanbul’un yapımı için ilk kazmanın 26 Haziran’da vurulacağı bildirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Türkiye’yi lojistik bir üs haline getirecek olan Kanal İstanbul’un haziran sonunda temelinin atılacağını söylemesinin ardından ilk kazmanın 26 Haziran tarihinde vurulacağı öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz ay partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamada “Bu önemli projenin, etaplar halinde yapılacak ihalesine çok yakında çıkıyor, yaz aylarında da temelini atıyoruz. Epeyce bir gecikmeyle de olsa inşasına başlayacağımız Kanal İstanbul’un, şimdiden ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. ” demişti.

Kanal İstanbul’un temeli 26 Haziran’da atılacak. 6 köprüden ilkinin temel atma törenine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katılması bekleniyor.

Kanal İstanbul

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 27 Nisan 2011’de “çılgın proje” olarak açıklanan Kanal İstanbul, 45 kilometre uzunluğa, 21 metre derinliğe, 275 metre taban genişliğine, en dar yerinde 360 metre su yüzeyi genişliğine sahip olacak. Kanal’ın iki yakasına da toplam 500 bin kişilik bir şehir kurulacak.

Kanal İstanbul projesi kapsamında Büyükçekmece bağlantılı D-100, TEM, Kuzey Marmara, devlet yolu, belediye yolu ve kuzeydeki havaalanı bağlantısı D-20’de olmak üzere 6 köprü yapılacak.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.