-->
Mevzu TV | Mevzu sadece haber değildir.

Google CEO'sunun açıklanan maaşı şaşırtıyor

EKONOMİ

Geçen günlerde açıklandığı üzere Google kurucuları Larry Page ve Sergey Brin, çatı şirket Alphabet’i yıllardır Google’ın başında yer alan Sundar Pichai devretmişti.

Bu gelişmenin ardından Sundar Pichai hem Alphabet’in başına geçerek hem de terfi alarak önemli bir başarıya imza atmıştı. Yeni göreviyle birlikte Pichai, Google’daki CEO’luğuna devam edecek. Bu kapsamda aynı şirkette iki önemli görevde bulunan Sundar Pichai’nin maaşı da merak ediliyordu. Ortaya çıkan detaylara göre, Pichai’nin maaşı oldukça yüksek.

Peki Google CEO’su Sundar Pichai’nin maaşı ne kadar?

Açıklanan rakamlara göre, Sundar Pichai’nin maaşı, Alphabet’e geçtikten sonra, yıllık 2 milyon dolarlık bir maaşa sahip olacak. Yıllık maaşının 2 milyon dolar olarak açıklandığı Pichai’nin bir de şirkette 120 milyon dolarlık bir hisseye sahip olacağı ve prim sistemine göre de ek hisse alacağı söyleniyor.

Yani Pichai, performansına göre 90 milyon dolara kadar da performans hissesi alabilecek. Bunlar ise oldukça iyi rakamlar olarak karşımıza çıkıyor. Dünyanın en değerli şirketleri arasında yer alan Google’ın piyasa değeri 2019 yılı itibarıyla yaklaşık 900 milyar dolar olarak biliniyor.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.