-->
Mevzu TV | Mevzu sadece haber değildir.

BioNTech TÜBİTAK ile Diyalogda Türkiye'ye Yatırım Yapacak

EKONOMİ

Dr. Uğur Şahin, Pfizer ve BioNTech COVID-19 aşı geliştiricisi Dr.Özlem Türeci ile birlikte Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ile kanser araştırma merkezi kurmak için diyalog halinde

BioNTech Kurucuları TÜBİTAK ile Diyalogda Türkiye'ye Yatırım Yapacak

Almanya merkezli bilim insanı Dr. Uğur Şahin, Pfizer ve BioNTech COVID-19 aşı geliştiricisi Dr.Özlem Türeci ile birlikte Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ile kanser araştırma merkezi kurmak için diyalog halinde memleketi Türkiye'de.

BioNTech Türkiye'ye Yatırım Yapacak

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Anadolu Ajansı ile yaptığı röportajda TÜBİTAK'ın Almanya'da Şahin ve Türeci tarafından kurulan BioNTech'e Türkiye'de ortaklaşa bir tıp araştırma merkezi kurması için teklifte bulunduğunu açıkladı. Bakan Varank, "Şahin kanser araştırmaları üzerine çalışmak istiyor ve Bakanlığımız yetkilileriyle Türkiye'ye yatırım yapmak için görüşmelerde bulunuyor" dedi.

Bakan Varank, Şahin ve Türeci'yi tıbbi araştırmalar için Türkiye'de misafir etmenin bir zevkten çok daha fazlası olacağını vurgulayarak, “Ülkemizdeki gerek kamu gerekse özel kurumların yapabilecekleri hakkında detaylı bilgi verdik” dedi.

Kaynak link

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.