-->
Mevzu TV | Mevzu sadece haber değildir.

Tüm dünya için tehlikeli

DÜNYA

Rusya Devlet Başkanı Putin "Yaptırımlar tüm dünya için tehlike oluşturuyor, Avrupa ürün sıkıntısı çekiyor, yoksul ülkeler gıdaya ulaşamıyor" açıklamasında bulundu.

Doğu Ekonomik Forumu'nda konuşan Rusya Devlet Başkanı Putin, Batı'nın yaptırımları ve Avrupa'da beklenen krize yönelik açıklamalarda bulundu.

Putin "Batı, güvenlik politikası ve ekonomi konusunda kısa vadeli kararlar alıyor, sorunlar daha da büyüyor" dedi.

Rus lider aynı zamanda yaptırımların sadece kendileri değil tüm dünyayı da etkilediğini belirterek "Yaptırımlar tüm dünya için tehlike oluşturuyor, Avrupa ürün sıkıntısı çekiyor, yoksul ülkeler gıdaya ulaşamıyor" açıklamasında bulundu.

"Askeri operasyon başlatmadık"

Ukrayna'ya yönelik açıklamalarda da bulunan Putin "Biz askeri operasyon başlatmadık. Biz, 2014'te başlatılanı sona erdirmeye çalışıyoruz" dedi.

Putin hedeflerinin Donbas'taki insanlara yardım etmek olduğunu söylerken, bu adımın ülkelerini daha da güçlendireceğini sözlerine ekledi.

Putin Rusya'yı yaptırımlarla tecrit etmeye yönelik Batı'nın girişimlerinin başarısız olduğunu söylerken, kendilerinin ve fakir ülkelerin Ukrayna tarafından kandırıldığını ifade etti.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.