-->
Mevzu TV | Mevzu sadece haber değildir.

Rusya, Zaporijya nükleer santrali yakınlarını vurdu

DÜNYA

Ukrayna ordusu, Rusya'nın Zaporijya nükleer santralinin yanındaki Energodar bölgesini vurduğunu aktardı.

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik 24 Şubat'ta başlattığı saldırılar devam ederken, Ukrayna ordusu Rus güçlerinin Avrupa'nın en büyük nükleer santrali olan Zaporijya yakınlarını vurduğunu söyledi.

Ukrayna ordusundan yapılan açıklamada, "Energodar'da patlama. Rus güçleri şehrin yerleşim bölgelerini bombalıyor. Sivillerin arabaları ve evleri yanıyor. Binanın dairelerinden birinin isabet aldığı düşünülüyor. Can kayıpları ve yıkımın boyutuna ilişkin bilgiler netleştiriliyor" denildi.

Zelenskiy, şantaj demişti

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Zaporijya ve çevresinde yapılan saldırıları 'şantaj' olarak değerlendirmişti.

Zelenskiy, "Nükleer santral bombardımanı ile sürekli provokasyonlar düzenliyorlar, devletimize ve tüm özgür dünyaya daha da şantaj yapmak için ek güçlerini bu yöne çekmeye çalışıyorlar. Santrale ateş açan ya da santrali bir kalkan olarak kullanan her Rus askeri, istihbaratımız, gizli servisimiz, ordumuz için özel bir hedef haline geldiğini anlamalıdır" ifadelerini kullanmıştı.

Elektrik şebekesiyle bağlantısı kesildi

Ukrayna Devlet Nükleer Enerji Şirketi Energoatom, 25 Ağustos'ta Zaporijya Nükleer Santrali'nin elektrik şebekesiyle bağlantısının tarihte ilk defa kesildiğini bildirmişti.

Rusya ise santrale Ukrayna tarafından saldırı gerçekleştirildiğini öne sürerek, "Ukrayna'nın saldırılarını kınıyoruz" açıklamasını yaptı.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.