-->
Mevzu TV | Mevzu sadece haber değildir.

Maas’tan ABD’yi kızdıracak sözler!

DÜNYA

Almanya Dışişleri Bakanı Maas, NATO’nun temel görevi dışındaki uluslararası misyonların tartışmaya açılmasını istedi. Maas, “ABD karar alıyor, biz uyguluyoruz. Avrupa’nın Washington’a bağımlılığı azaltılmalı” dedi.

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Spiegel dergisine verdiği röportajda, zaman zaman NATO’daki kararların Washington’da alındığını ve Brüksel’in söz hakkının neredeyse bulunmadığını belirterek, askerleri herhangi bir yere göndermeden önce daha fazla siyasi tartışmanın yapılması gerektiğinin altını çizdi.

Aksi takdirde ABD’de başkan kim olursa olsun Washington’da alınan kararları uygulama riskinin bulunduğunu vurgulayan Maas, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Gerçekte pek çok konuda kararı Amerikalılar alıyor ve biz ABD olmadan zorlu uluslararası misyonlar gerçekleştirebilecek durumda olmadığımız için onları izliyoruz. Askerlerimizi herhangi bir yere göndermeden önce daha fazla siyasi tartışma yürütmeliyiz. Aksi takdirde, başkan kim olursa olsun sadece Washington’ın kararlarını uygulamamız tehlikesi doğuyor” dedi.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.