-->
Mevzu TV | Mevzu sadece haber değildir.

Fransa, Dağlık Karabağ'ın tanınmasını oyluyor

DÜNYA

Fransa Senatosu, Dağlık Karabağ Cumhuriyeti'nin tanınmasını içeren tasarıyı oylayacak.

Dağlık Karabağ Cumhuriyeti'nin tanınmasını içeren tasarıda imzası bulunan Fransız Senatör Bruno Retailleau, Twitter hesabından açıklama yaptı.

Bruno Retailleau yaptığı paylaşımda, 25 Kasım'da Senato'nun Fransa hükümetine Dağlık Karabağ'ı tanımasını öneren bir tasarıyı gündemine alacağını ve oylayacağını belirtti.

Tasarı, Senato'nun en büyük 5 siyasi grubu olan Cumhuriyetçiler, Merkezci Birlik, Sosyalist Parti, Komünist Parti ve Ekolojist Grup tarafından desteklenirken Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un partisi ise tasarıya karşı çıkıyor.

Senato tarafından alınan kararlar, Fransız hükümeti için tavsiye niteliği taşıyor ve hükümet için bağlayıcı hüküm ifade etmiyor.

Macron ve Dağlık Karabağ Mevzusu

Son olarak Dağlık Karabağ'da yaşanan Azerbaycan - Ermenistan arasındaki çatışmalarda Türkiye'nin Azerbaycan güçlerine yardım ettiğini belirterek "300 cihatçı savaşçının Türkiye üzerinden Bakü'ye geçtiğini tespit ettik" açıklaması yapan Macron, çözüm masasında yer alamamanın öfkesini yaşıyor. Rusya'nın, Türkiye'nin de Kafkasya'daki rolünü göz önünde bulundurarak masaya oturması ve beklenen ateşkesi sağlaması, Fransa'yı diplomatik açıdan zorlayan bir gelişme oldu.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.